вівторок, 04 грудня 2018 21:10

Куди переселятимуть жителів "хрущовок"

Куди переселятимуть жителів "хрущовок"
При реконструкції житла мешканцям потрібно надавати ту ж саму кількість кімнат. Метраж квартири має бути на 50% більшим. Фото: aif.ua

Щоб почати реконструкцію аварійного житла, потрібна 100-відсоткова згода мешканців будинку. Норми хочуть зменшити до 50 чи 75%. Це правильно. Адже переконати всіх жителів практично нереально, розповів Gazeta.ua Анатолій Топал, віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю.

"За існуючим законом, при реконструкції житла мешканцям потрібно надавати ту ж саму кількість кімнат. Метраж квартири має бути на 50% більшим. Була ситуація, коли у 2-кімнатну столичну "хрущовку" прописалися більше 20 людей. Вони всі стали в чергу на покращення умов проживання. Коли будівлю готували до реконструкції, їм запропонували 2-кімнатну квартиру більшою площею на 50%. Зрозуміло, що для такої сім'ї це не вихід. Вони хотіли отримати декілька квартир", - пояснює Анатолій Топал.

Людей повинні відселяти у межах району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найдоступніше для купівлі житло

"Швидше за все, у міста не вистачить маневреного фонду. Доведеться переселяти кудись інакше. Водночас земля під забудову майже закінчилася. Якщо йти на землі промисловості, то перед цим потрібно провести їхню дезактивацію – очистити від берилію, ртуті", - каже експерт.

За його словами, на реконструкцію житла в першу чергу погодяться мешканці аварійних гуртожитків. Адже вони можуть отримати більші помешкання, з кращими умовами. Жителі 5-поверхівок у центрі не погодяться на це.

Повну версію інтерв'ю з Анатолієм Топалом читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Куди переселятимуть жителів "хрущовок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі