понеділок, 23 травня 2011 12:40

Глава МінЖКГ порадив регіонам самим розбиратися з недобудовами

Глава МінЖКГ порадив регіонам самим розбиратися з недобудовами

Місцевій владі необхідно вжити необхідних заходів для системного контролю за перебігом будівництва об'єктів, включених до плану поточного року, і сприяння громадянам в отриманні кредитів на будівництво житла.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов, повідомляє прес-служба відомства.

Міністр зазначив, що необхідно забезпечити відповідне фінансування будівництва житла за рахунок видатків, передбачених у бюджетах різних рівнів і сконцентрувати кошти, перш за все, на об'єктах незавершеного будівництва з високим ступенем готовності.

За його словами, це дозволить ввести їх в експлуатацію в поточному році.

"Регіонам не варто розраховувати тільки на державу. Необхідно вишукувати кошти в місцевих бюджетах, залучати інвестиції, розвивати місцеву індустрію будматеріалів. Потрібно формувати будівельний заділ, думати про завтрашній день", - підкреслив Тихонов.

Він також рекомендував місцевим органам виконавчої влади співпрацювати з будівельними компаніями по кожному проблемному будинку.

"Щоб люди, які вклали свої кошти в будівництво, в кінці отримали житло", - сказав віце-прем'єр-міністр.

В Україні за січень-березень 2011 введено в експлуатацію 1,5 млн. кв. метрів житла.

Зараз ви читаєте новину «Глава МінЖКГ порадив регіонам самим розбиратися з недобудовами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі