вівторок, 23 жовтня 2012 13:44

Експерт про нове "доступне житло": Держава не має таким займатись

Експерт про нове "доступне житло": Держава не має таким займатись

Держава не має займатися житловими програмами на кшталт фінансового іпотечного лізингу під 3% річних для населення.

Таку думку висловив голова ради ріелторської палати України Олександр Бондаренко в ефірі Першого ділового каналу.

"Мене дивує, що розмови про такий варіант вирішення проблеми з доступним житлом з'явилися саме напередодні виборів. І дуже дивує, коли чиновники дуже високого рівня починають говорити про бізнесові проекти. На мою думку, держава не має займатися бізнесовим проектом. Держава має створити умови для такого бізнесу і слідкувати за тим, щоб бізнесові структури, які будуть займатися реалізацією, дотримувалися чітких правил", - сказав він.

За його словами, держава має навести лад в царині землекористування.

"Тому що основна причина дорожнечі житла в Україні - це саме невирішене земельне питання ... До того ж у ціну квадратного метра крім вартості матеріалів, проектних, інженерних, будівельних робіт, закладається ще і вартість підведення комунікацій", - розповів Бондаренко.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков повідомив, що уряд планує в кінці листопада розглянути проект фінансового іпотечного лізингу під 3% річних для населення.

Зараз ви читаєте новину «Експерт про нове "доступне житло": Держава не має таким займатись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі