середа, 25 липня 2012 13:52

Екс-міністр "забракував" приватизацію держгуртожитків: проблема не там

Екс-міністр "забракував" приватизацію держгуртожитків: проблема не там
Олексій Кучеренко: програма, яка напередодні виборів з'являється, нічого не дасть. Фото: glavcom.ua

Програма приватизації державних гуртожитків не працюватиме ефективно.

Таку думку висловив колишній міністр ЖКГ, почесний голова ВГО "Спілка власників житла" Олексій Кучеренко в ефірі "Ера-FM".

"Мій досвід перебування на державних посадах, в політиці говорить, що будь-яка програма, якщо вона напередодні виборів з'являється, то вона нічого не дасть. Я можу нагадати, як перша програма реформування ЖКГ з'явилася в 2004 році напередодні президентських виборів і нічого не спрацювало, друга з'явилася у 2009 році напередодні інших президентських виборів і так само вона не спрацювала. Тому я не вірю в цю програму, так само як і в багато інших", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна до 25 липня намолотила 18,3 мільйона тонн зерна

За його словами, державні гуртожитки у своїй більшості не настільки проблемні, як ті, що були приватизовані.

"Звертаю увагу, що це стосується виключно державних гуртожитків. Їх налічують десь близько тисячі. Але більшість мешканців мають проблеми в гуртожитках, які свого часу разом із приватизацією підприємств перейшли в уставні капітали і стали приватними. Саме там основна проблема", - зазначив Кучеренко.

Як повідомлялося, закон "Про загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки" президент Віктор Янукович підписав 18 липня 2012 року.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства прогнозує передачу в 2012 у власність територіальних громад 214 гуртожитків, в 2013 році - 263, в 2014 році - 294, в 2015-му - 287.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністр "забракував" приватизацію держгуртожитків: проблема не там». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі