пʼятниця, 05 липня 2013 16:41

Для виселення з "хрущовок" достатньо буде згоди 60% мешканців?

Для виселення з "хрущовок" достатньо буде згоди 60% мешканців?
Сьогодні необхідна згода всіх 100% власників квартир. Фото: pronovik.info

Депутати пропонують спростити умови відселення мешканців при проведенні комплексної реконструкції застарілого житлового фонду.

Зокрема, пропонується обмежитися згодою лише понад 60% власників і орендарів житлових і нежитлових приміщень будинку. Нагадаємо, сьогодні необхідна згода всіх 100% власників квартир.

Відповідна норма прописана у проект змін №2496а до закону "Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду", зареєстрованого у парламенті 3 липня 2013 року, текст якого з'явився на сайті у четвер, 4 липня.

Авторами законопроекту виступили народні депутати від Партії регіонів Володимир Сальдо, Юрій Гержов, Юрій Любоненко, Костянтин Гузенко, і фракції "Батьківщина" Геннадій Зубко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада звільнила українців від податку на нерухомість у 2013 році

"Якщо більше 60% власників та орендарів житлових (нежитлових) приміщень будинку погодилися на виселення, до інших власників (орендарів) житлових (нежитлових) приміщень можуть бути вжиті заходи з виселення з цих приміщень, а також викупу приміщень за ринковою вартістю, а до орендарів житлових (нежитлових) приміщень - щодо виселення з попереднім наданням інших рівноцінних за площею житлових (нежитлових) приміщень у межах території комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) у порядку, встановленому законом", - прописано у законопроекті.

У свою чергу виконавчі комітети органів місцевих рад зобов'язані будуть у місячний термін із дня прийняття рішення про плановану комплексну реконструкцію кварталів письмово повідомити про це власників і орендарів житлових і нежитлових приміщень, а також вжити заходів, пов'язаних із держреєстрацією обмежень речових прав на об'єкти нерухомості на цій території.

У разі прийняття цього документа і підписання президентом він набере чинності у день його публікації у пресі.

Зараз ви читаєте новину «Для виселення з "хрущовок" достатньо буде згоди 60% мешканців?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі