четвер, 04 жовтня 2012 13:47

Для "доступної" іпотеки треба заробляти 4 тисячі на місяць

Для "доступної" іпотеки треба заробляти 4 тисячі на місяць
Леонід Рисухін: держава визначає норми вартості таких квартир. Фото: obozrevatel.com

Столична сім'я з двох осіб, кожна з яких отримує середню зарплату 4 тис. грн, здатна сплачувати кредит за програмою молодіжного житлового кредитування.

Про це повідомив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін у ефірі "Ера-FM".

"Якщо сім'я отримує середню місячну заробітну плату по Києву близько 4 тисяч гривень, і дві особи працюючих, то вона здатна сплачувати цей кредит", - сказав він.

За його словами, є обмеження на площу квартири, яку можна придбати за такою програмою.

"Для сім'ї з двох людей це 40 квадратних метрів - це однокімнатна квартира. Це ж соціальна програма, а не програма елітного житла. Далі на кожного особу сім'ї додається 18 квадратних метрів, але не більше ніж 94 квадратних метра", - розповів Рисухін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро втратив 1 копійку, курс долара майже не змінився

Він також зауважив, що держава визначає і норми вартості таких квартир.

"Це 7 тисяч (гривень а квадратний метр) у Києві, 5 тисяч в обласних центрах і 4 тисячі в інших містах та населених пунктах України. Так визначено, це є нормативним чинником при визначенні суми кредиту", - повідомив Рисухін.

Зараз ви читаєте новину «Для "доступної" іпотеки треба заробляти 4 тисячі на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі