четвер, 23 лютого 2012 09:51

Житловий кредит дають при зарплаті у 12 тисяч гривень

За останні півроку ставки за іпотечними кредитами збільшилися на 2,5-3% річних. Тепер найдешевший кредит на квартири вторинного ринку — 18% річних, повідомляють у компанії "Простобанк консалтинг".

Середня ставка кредитування покупки житла в новобудовах становить 15-25% річних.

— Дозволити собі такі кредити можуть лише ті, хто займається проституцією чи наркоторгівлею. Чесні люди не можуть платити такі відсотки, — каже 45-річний Олександр Рубанов, президент спілки з нерухомого майна. — У Росії іпотечні кредити дають під 10 відсотків річних, у Західній Європі та США — менш як 7 відсотків.

Вигідніше орендувати помешкання, ніж купувати у кредит.

— Якщо киянин зніматиме квартиру, що коштує близько 800 тисяч гривень, то платитиме за місяць оренди 4,5 тисячі. Квартира окупиться за 13 років. Якщо ця ж людина купуватиме її у кредит, то їй потрібно для повного погашення кредиту близько 20 років. Та й щомісячний внесок буде близько 6-7 тисяч гривень. Я вже не кажу, що для кредиту на квартиру офіційна зарплата має бути близько 12 тисяч гривень.

 

1,5

мільйона квадратних метрів у новобудовах здали в експлуатацію 2011 року. Це 6505 квартир. За незалежності — це рекордний показник, якщо не порівнювати з 1991-м. Тоді здали 1,8 млн кв. м.

 

Зараз ви читаєте новину «Житловий кредит дають при зарплаті у 12 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі