середа, 08 жовтня 2008 16:20

Житло на перших поверхах вигідно здавати під офіси

У Рівному не вистачає офісів. 1 кв. м приміщення в центрі міста здають не менш як за 150 грн. Часто пропонують підвали на вул. Чорновола, Соборній, Пересопницькій і Міцкевича.

— Ціни залежать від якості ремонту, поверху, наявності автостоянки, — розповідає директор агентства "Квадратний метр" Олена Данченкова, 32 роки. — Подекуди за квадратний метр платять до 500 гривень. У новозбудованих торговельно-розважальних комплексах "Чайка", "Арсен" і "Екватор" ціни в межах 150–300 гривень, хоч вони й віддалені від центру.

Найдешевше, по 35–50 грн за 1 кв. м можна зняти приміщення в спальних районах Північний, Ювілейний і Боярка. Але там гірше транспортне забезпечення, бувають проблеми із прокладанням Інтернету й телефону.

Жителі перших поверхів багатоповерхівок переобладнують під офіси свої квартири. Тоді їх можна здавати дорожче. Приміром, однокімнатку на другому-третьому поверсі в центрі Рівного здають за 3 тис. грн. А житло, переобладнане під офіси, — утричі дорожче. Як правило, такі приміщення вже мають Інтернет і телефонну лінію. Попри високі ціни, переобладнані квартири часто здають у поганому стані.

— Буває, доводиться шпалери переклеювати, — продовжує жінка. — Умови різні.

Проте в агентстві "Ріелт-інформ" запевняють, що найближчим часом попит на переобладнані приміщення може зменшитися. І щоб оплатити дорогі комунальні послуги, власники здаватимуть таке житло дешевше, аби повернути витрати.

Зараз ви читаєте новину «Житло на перших поверхах вигідно здавати під офіси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі