середа, 06 червня 2007 17:47

За ремонт господарі зменшили орендну плату

Славко й Настя Носа три роки поспіль знімають квартиру на Новій Дарниці. Коли вселялися, зробили ремонт. За це господарі знизили їм на третину платню за два перших місяці.

— Гостинка давно потребувала ремонту, — розповідає Славко, 25 років. — Фарба на вікнах потріскалася, стіни у ванній облізли, шпалери здулися. Та й клеїли їх, мабуть, ще у 80-х.

Проти ремонту господарі не заперечували, проте самі його робити не хотіли.

— Таке житло коштувало не більш як 500 гривень, а вони хотіли 750. То ж ми домовилися про бартер — платимо менше, але самі робимо ремонт. Зійшлися на тому, що протягом двох місяців платитимемо менше на 250 гривень.

На сім рулонів шпалер, клей, фіолетову й білу фарбу для вікон та дверей, вапно для побілки ванної  витратили 250 грн. Щітки приніс господар.

— За три дні ми поклеїли кімнату, — розповідає 24-річна Настя. — Тиждень фарбували вікна і двері, день витратили на коридор і ще один — на кухню. Ванну фарбували двічі — на це пішло ще два дні.

Ремонтували після роботи — ввечері та вночі, тому так повільно. Настя каже: якби взяли відпустку, закінчили б удвічі швидше.

— Коли друзі розповідали, яке це лихо ремонт, — не вірила, — хитає головою дівчина. — За місяць, доки ми возилися, пересварилися разів десять: то фарбу розляпали, то шпалери не так приклеїли, то руки не звідти ростуть.

Утішав результат — гостинка стала затишною, а для сімейного бюджету зекономили 500 грн.

— Могли б і більше, якби все точно розрахували, — каже Славко. — У нас лишилося ще два рулони шпалер і в кожній півторалітровій банці десь по половині фарби.

Зараз ви читаєте новину «За ремонт господарі зменшили орендну плату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі