вівторок, 07 березня 2017 06:50

"У першу шлюбну ніч збирали простирадлами воду"

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

— Продав квартиру через сусідів. Досі сниться, що мене знову затопили й зі стелі тече вода, — каже 43-річний Юрій Кулешов. Торік продав 3-кімнатну квартиру в Оболонському районі столиці.

— Житло купив 2005 року в новобудові. Я хотів будинок під Києвом. А мати вмовила на квартиру. Мовляв, роботи менше. Найняв дизайнера, зробив крутий ремонт. Придбав дорогу техніку, меблі. Перші три роки все було добре. В будинку ще не всі помешкання заселили. Проблеми почалися, коли сусіди розлучилися. Двокімнатну квартиру не могли продати. Жили й далі вдвох. Мужик постійно водив коханок. Його колишня дружина приходила ввечері з роботи і починалися розборки. Билися, кричали. Потім у квартирі з другого боку народилася двійня. Заснути вночі було нереально. За однією стінкою скандалять, за другою — діти плачуть.

Квартиру зверху господарі здавали в оренду, самі жили за кордоном. Спочатку там поселилися студентки, потім — подружжя. Вперше вони мене затопили в січні 2011 року. Воду в будинку раптово вимкнули. Забули крани закрутити у ванній. І поїхали до родичів на вихідні. Я зайшов вранці у ванну, а там натяжна стеля нависла величезною ґулею. Звернувся до сусідів за компенсацією, а вони тільки очима блимають. Мовляв, грошей нема. Почекав півроку і за свої кошти зробив ремонт у ванній. Не встиг закінчити й розрахуватися з майстрами, як сусіди затопили кухню. В них забився водосток, вирішили його прочистити і пробили трубу. Мене тоді вдома не було, їздив у відрядження. Коли повернувся, пішов розбиратись. А ті квартиранти вже виїхали. Після цього застраху­вав житло від підтоплень. Через рік зробив ремонт, бо надумав одружуватися. У день весілля — знову потоп. Приїхали з ресторану і в першу шлюбну ніч збирали простирадлами воду.

Загалом мою квартиру затоплювали сім разів. Вирішив її продати, коли в страховій відмовилися платити компенсацію. Агент сказав, що я сам влаштовую потопи заради грошей. Продав помешкання за низькою ціною — 40 тисяч доларів. Тепер маю будинок у місті Вишневе під Києвом. Радію, бо до найближчих сусідів 100 метрів. Двір обгородив високим парканом, завів пса.

— Житло часто продають через сусідів. Буває, господарі захаращують помешкання сміттям. Або тримають багато тварин. Сморід у під'їзді стоїть неймовірний. Дехто не витримує, переїжджає, — розповідає столичний рієлтор 37-річна Інна Чернецька.

— Нещодавно продавала квартиру, де жило багато котів. Власниця померла, кілька тижнів тіло пролежало в квартирі. Сусіди викликали поліцію через сморід. Тварин забрали до притулку. Житло перейшло у спадок племінниці померлої. Вона туди навіть зайти не змогла. Сусіди самі мили хлоркою приміщення, щоб ­позбутися запаху.

Також виїжджають через людей, які шумлять, скандалять. Стіни в багатоповерхівках тонкі, звукоізоляцію ніхто не робить. Днями шукали житло для родини з трьома дітьми. Просили "сталінку" з товстими стінами чи щось подібне. Пояснили: переїжджають, бо діти почали матюкатися. Наслухалися від сусідів.

"Постійно чулося якесь шарудіння"

— У новому будинку не витримали й трьох місяців. Недавно продали, — говорить 33-річна Аліна Пісоцька з Полтави. Два тижні тому з родиною переїхала до двокімнатної квартири.

— Десять років збирали гроші. Коли завагітніла другою дитиною, вирішили не відтягувати з покупкою. Батьки допомогли. На околиці купили добротний цегляний дім на 100 "квадратів" за 20 тисяч доларів. Три кімнати, великий коридор, підведені газ, вода. За місяць переселилися туди, були щасливі. Але це тривало до першої ночі в новому помешканні. Прокинулася від відчуття, що мене душать. За кілька днів таке повторилося з чоловіком. Удень постійно чулося якесь шарудіння, ніби хтось лізе у вікно. Почали розпитувати сусідів. Вони розповіли, що 10 років тому в будинку повісилася жінка. А її чоловік застрелився. Вже змінилося троє господарів.

Покликали священика. Він освятив двір, хату. Спокійно було тиждень. Потім усе почалося знову. Вирішили продавати житло, найняли агента. Сказали йому, що будинок дорогий в обслуговуванні. Дешевше буде жити в квартирі. Клієнти знайшлися одразу — пара пенсіонерів. Було соромно, коли передавали нам гроші. Але я думала передовсім про свою сім'ю.

Анна ЛАКИЗА

Зараз ви читаєте новину «"У першу шлюбну ніч збирали простирадлами воду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі