четвер, 09 вересня 2010 01:19

Столичні квартири здають за 1500 гривень

 

Оренда столичного житла дорожчає, кажуть рієлтори. Однокімнатку можна винайняти не дешевше як 3 тис. грн.

Віталій Яковенко, 26 років, платить менше. Разом із приятелем живе в двокімнатній квартирі за 5?"7 хв пішки від метро Політехнічний інститут. Платять 2,6 тис. грн та комунальні послуги.

?" Це квартира колишньої співробітниці моєї тітки. Господиня вже п'ять років у Італії. По гроші заходить її племінник. Вона просила, щоб ми підтримували порядок і не зіпсували меблі. Сусіди кажуть, що ми вже шості квартиранти.

Співмешканців Віталій знаходить через інтернет:

?" На сайтах знайомств можна підібрати компаньйона за статтю, віком, звичками та інтересами. Я підібрав собі сусіда із Севастополя. Ніби нормальний хлопець. Але не прибирає за собою. Водив сюди друзів без попередження.

Також за знайомством і за таку ж плату знайшов житло аспірант столичного університету ім. Шевченка, 22-річний Дмитро. Разом зі своєю дівчиною орендує двокімнатну квартиру на Татарці. У помешканні є два телевізори, меблі й холодильник.

?" Господар привітний, заходить по гроші. Казав, що йому головне ?" зберегти житло в хорошому стані.

22-річний Тарас Шумелюк, студент університету "Україна" за "готельку" на Харківському житломасиві платить 1,5 тис. грн. Комунальні послуги сплачують господарі. Живе із приятелем. У кімнаті є меблі-"стінка", м'який куточок і телевізор.

?" Господарі живуть на дачі недалеко від метро Славутич. Квартира простоювала. От вони й здають. Квартирантів шукали через друзів, ?" розповідає Тарас. ?" Трохи тіснувато тут. Кухня 2 на 2 метри. Балкона немає. Але ми погодилися, бо за таку ціну можна хіба-що кімнату знайти.

Спочатку господар хотів брати 2 тис. грн. на місяць. Тарас умовив скинути 500 грн:

?" Вони погодилися з умовою, що в нас зможе ночувати їхній товариш. Він двічі на рік приїжджає в Київ. На час його приїзду ми маємо ночувати деінде. Ми погодилися. Півроку тут живемо. За платнею чогось ніхто не приходить. Я завжди прошу знизити її, бо ми ?" студенти. Якось жили в квартирі одинака. А він виявився не тієї орієнтації. Спочатку ми цього не помітили. Він до нас почав учащати, приходив відеодиски дивитися. І взагалі такий підозріло чуйний. Ото ми й збагнули. На Новий рік подарували хазяїну ДВД-програвач, купили за 400 гривень. Хай собі дома кіно дивиться. Він нам скинув квартплату на 300 гривень.

Два роки тому Тарас орендував квартиру біля метро Либідська. Попросив скинути 300 грн, 10% квартплати.

?" Пообіцяв, що заплачу за чотири місяці наперед. Хазяї погодилися.



36 000


СТІЛЬКИ тисяч доларів коштує найдешевша квартира-готелька в Києві. Вона знаходиться на вул. Шолом-Алейхема. Має загальну плошу 19 кв. м. Продає агентство нерухомості "Благовест".

На 500 гривень подешевшає оренда на житломасивах

На серпень та вересень припадає сезонне подорожчання орендної плати за житло. У жовтні ціна падатиме, каже директор агентства нерухомості "Апартамент" Олександр Андреєв, 49 років:

?" У цей час квартири знімають іногородні студенти, які не змогли чи не захотіли поселятися в гуртожитки. Охочих зняти багато, а квартир мало. За місяць когось виженуть із вузу, хтось знайде місце в гуртожитку чи винайме кімнату. Вільних помешкань стане більше ?" і ціна впаде. До кінця року оренда однокімнатних квартир впаде на 350?"500 гривень. Йдеться про житло без ремонту, на столичних околицях.

Зараз ви читаєте новину «Столичні квартири здають за 1500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі