четвер, 08 вересня 2011 10:03

Квартири біля моря подешевшали наполовину

Вінничанка 30-річна Оксана Рижкова цього літа відпочивала в Євпаторії. Помітила багато оголошень про продаж квартир.

— Однокімнатні в центрі, на вулицях Демішева, Фрунзе продають за 25–30 тисячі доларів, — розповідає Оксана. — Такі оголошення є на кожному стовпі. Вирішили глянути з чоловіком, що то за квартири і чому такі дешеві. Торік ціни були в півтора раза більшими.

До вул. Демішева йшли 20 хв. пішки від центрального пляжу. Квартира за 25 тисяч розташована на другому поверсі двоповерхівки.

— Площа десь 30 "квадратів". Окремі ванна і туалет. На кухні сучасні вбудовані меблі. Ремонт не робили років із 10, але чисто, — додає Оксана.

Житло ближче до моря — дорожче. Однокімнатки — по $36 тис. Власники попереджають, що квартири холодні. На зиму треба утеплювати стіни і ставити обігрівач.

— Ціни на житло справді впали за останній рік, — пояснює Оксана Ліпей, 27 років, з агентства "Західний Крим". — Найдешевші квартири в старих двоповерхових і триповерхових будинках, віддалених від моря. Можна знайти дешеве житло в багатоповерхівках на першому поверсі, якщо вікна виходять у закритий двір. У більшості зроблений косметичний ремонт.

Дмитро Вольк, 38 років, має три однокімнатних квартири в Євпаторії.

— Жити в Євпаторії некомфортно. Воду подають по графіку кілька годин на день. Ціни на все надто дорогі, а доходи від туристів упали. Коли я вкладав гроші в нерухомість, сподівався на добрі заробітки. Але відпочивальників мало. Люди не хочуть селитися в квартирах далеко від моря. Перебиваються дешевими кімнатами в пансіонатах, чи їдуть у приватний сектор за містом. Роботи в місті немає. Ми хочемо продати квартири і перебратися в Дніпропетровськ. Собі лишимо одну, щоб приїздити на літо сім'єю.

Значну частину квартир у Криму раніше купували росіяни, коментують у Спілці фахівців із нерухомого майна. Використовували як дачі, жили тільки в літні місяці. Після помаранчевої революції попит упав і досі не відновився.

Зараз ви читаєте новину «Квартири біля моря подешевшали наполовину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі