пʼятниця, 16 липня 2010 02:21

Де у столиці переночувати дешевше

Гостей столиці, які шукають нічліг, на Центральному залізничному вокзалі столиці зазивають жінки. Обіцяють квартири за 300 грн.

У готелі недорогі номери — по 200–300 грн за ніч. Але вони далеко від центру міста. Добиратися треба з двома пересадками. Тому напитую житло на вокзалі.

— Вам точно треба хата? Я вам 50 гривень скину, — обіцяє жінка. — Ні-ні, дешевше вам ніхто не здасть квартиру, — відходить.

Підходять "кімнатниці".

— У мене квартира-трьошка, здаю кімнату, — каже Ніна Миколаївна. Вона невисока світловолоса, пенсійного віку. Квартира на Героїв Дніпра. Це 15 хвилин на метро від Хрещатика. Ти будеш одна в кімнаті. Я з мамою живу і племінником. Але він працює постійно. Не переживай, до тебе приставати не буде. Житло гарне, не пошкодуєш.

— Аякже! — підходить вокзальний охоронець. — Квартира з тараканами. Учора від вас люди повернулися, то розказували. Ідіть звідси, — починає розганяти "квартирниць".

— А ви, дівчино, ідіть лучше в гостініцу. Ви ж не хочете з тараканами ночувати?

Ще кілька жінок хапають мене за руки, умовляють їхати із ними. Перекрикуючи одна одну, нахвалюють житло. Обіцяють прийняти за 100 грн. Урешті починають штовхатися і сваритися одна з одною.

— Поїхали до мене на квартиру, — наполягає Ніна Миколаївна.

— Отстань ти від неї. Іди і не воняй! — кричить їй інша пенсіонерка.

Кімнати відпочинку на Південному вокзалі Києва мають сучасні меблі. Але ночувати доведеться з іншими пасажирами. Або ж платити 380–450 грн за всю кімнату.

Найдешевше житло у хостелах. Це квартири, переобладнані під нічліг. У кімнатах по два-чотири ліжка. На кухні є телевізор, холодильник. Поряд душ. Місце коштує від 60 грн. Дешеві варіанти треба бронювати заздалегідь через Інтернет або телефоном. Інакше доведеться платити за ліжко 80–150 грн.

Як і за кімнату з господарями.

Зараз ви читаєте новину «Де у столиці переночувати дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі