пʼятниця, 08 лютого 2008 16:58

Дві третини покупців оформляють кредит

З початку 2007 року 1 кв. м у новобудовах Рівного подорожчав на $200–500.

— Більшість покупців обирають нові квартири. Причина — нові стіни, більша площа, — запевняє менеджер будкомпанії "Сібінвестбуд" Наталія Марщівська, 37 років.

Торік у червні "Сібінвестбуд" здав п"ятиповерхівку на вул. Відінській. Навесні її почали продавати по $710 за 1 кв. м. До літа всі 50 квартир розкупили. Нині допродують новобудову неподалік центру, на вул. Лермонтова — по $1350/кв. м.

— Виставили на продаж помешкання на Гагаріна. Там зводимо першу в Рівному шістнадцятиповерхівку, — веде далі Марщівська. — Уже готовий сьомий поверх. "Квадрат" коштує до 1200 доларів. Ціна всієї квартири — від 50 тисяч. На літо вона може зрости на 20 відсотків.

Добре купують житло в районі автовокзалу, каже керівник агентства з нерухомості "Фарт-лік" Наталія Горевич, 42 роки.

— Новобудови на Ювілейному, поблизу автомобільного ринку й об"їзної дороги, скуповують ще швидше, — пояснює Горевич. — Там за "квадрат" просять 800 доларів і більше.

Середня ціна нині складає $1200/кв. м, а рік тому — $650. Тепер за однокімнатку на 40 кв. м у новому будинку треба віддати від $50 тис. Рік тому стільки коштувало двокімнатне помешкання. Нові квартири на дві кімнати мають площу від 70 кв. м. Ціна — від $75 тис. Площа трикімнатних — від 85 кв. м. Їх продають від $100 тис. Дві третини покупців оформляють кредит.

Новобудови хоч і дешевші, старі квартири в Рівному й далі купуватимуть. У цьому переконує Олексій Бучинський, 26 років, заступник директора агентства нерухомості "Челсі".

— Наприклад, продають однокімнатну "хрущовку", щоб купити більшу, — зауважує Бучинський. Отримане з продажу вкладають у покупку, ще й оформляють кредит. Здачі новобудови треба чекати рік або й більше. Простіше купити готове помешкання, в яке одразу можна заселитися.

Зараз ви читаєте новину «Дві третини покупців оформляють кредит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі