четвер, 12 квітня 2012 05:45

12 мільйонів доларів хочуть за особняк на Подолі

Триповерховий маєток із мансардою на вул. Боричів Тік, в історичному центрі столиці, виставили на продаж за $12 млн. Має власну назву "Турбіллон резіденс".

Будинок має площу 1203 кв. м, стоїть на 10 сотках. Усередині є гараж на чотири авто, спа-салон, басейн, спортзал, сауна, камінний зал, кімнати для прислуги, ліфт. Дім звели позаторік. Власник, пояснюють у компанії "Канзас", продає нерухомість. Особняк пропонують під житло або офіс. Він підготовлений до оздоблення.

Скільки ж коштує й найдорожча квартира в Україні на 276 кв. м. Це на вул. Шовковичній, неподалік Адміністрації президента.

Із вікон видно Андріївський узвіз, барокові церкви — Покровську та Миколи Доброго. На горі над маєтком — Андріївська церква. На вулиці були одно- та двоповерхові будинки XIX ст. Більшість уже знесли.

— Аби спорудити таке в історичному районі, треба півроку ходити по інстанціях. Дозвіл на знесення старовинних будівель дають Головне управління охорони культурної спадщини та Київрада, — говорить Віктор Несін, 45 років, голова правління Спілки консультантів із нерухомості. — У реставрацію старовинних будинків слід вкласти вдвічі більше, ніж у новобудову. Але такі дорогі об'єкти, як цей особняк, рідко купують. Квартир по 100 тисяч доларів у Києві купують із десяток на місяць. А от дім за 12 мільйонів можуть продавати понад два роки. Покупцеві часом роблять знижку 10-15 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «12 мільйонів доларів хочуть за особняк на Подолі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі