четвер, 06 жовтня 2011 05:30

100 доларів вимагають за показ квартир у центрі Києва

Автор: фото з сайта www.wordpress.com
  Доба в президентському люксі в готельно-розважальному комплексі ”Маріна Бей Сенд” в місті Сингапур обійдеться в $65 тис. Це найдорожчий готельний номер у світі, як підрахували у журналі ”Форбз”. Має кілька віталень, спалень та санвузлів. Є басейн із сауною. Раніше найдорожчим вважали пентхаус у ”Президент Вілсон Хотел” у столиці Швейцарії — $53 тис. за ніч. ”Маріна Бей Сенд” звели торік за $8 млрд. У трьох його вежах можуть прийняти 55 тис. гостей. Найдешевший номер коштує $589 за добу.
Доба в президентському люксі в готельно-розважальному комплексі ”Маріна Бей Сенд” в місті Сингапур обійдеться в $65 тис. Це найдорожчий готельний номер у світі, як підрахували у журналі ”Форбз”. Має кілька віталень, спалень та санвузлів. Є басейн із сауною. Раніше найдорожчим вважали пентхаус у ”Президент Вілсон Хотел” у столиці Швейцарії — $53 тис. за ніч. ”Маріна Бей Сенд” звели торік за $8 млрд. У трьох його вежах можуть прийняти 55 тис. гостей. Найдешевший номер коштує $589 за добу.

Однокімнатні квартири на столичних житломасивах із метро продають по $35–40 тис.

У центральній частині Києва ціни починаються із $70 тис. В історичному центрі, на Печерську, однокімнатки цінять від $300 тис. Така є в новій 15-поверхівці на вул. Московській, що на Печерську. Дві станції метро — за 10 хв. пішки. Про оглядини домовляємося з рієлторкою Ольгою з агентства нерухомості "Благовіст".

— Це дуже престижний будинок. Тут живуть багато бізнесменів і впливових людей, — розповідає дорогою рієлтор.

Хто саме із відомих людей живе, не може згадати. В'їзд у двір закритий шлагбаумом. На вході до під'їзду сидить конс'єрж. Заходимо до квартири через подвійні металеві двері. Господиня років 40 починає оглядини з кухні.

— Матеріали нам привезли з Італії. Самі лише кухонні меблі обійшлися в 16 тисяч "зелених". Це без усієї побутової техніки. Меблі на кухні, у ванній та коридорі ми залишимо покупцеві.

Кухня на 15 кв. м має невеликий балкон. У меблі вбудовано мікрохвильову піч, посудомийну машину та холодильник. Газова плита вмонтована в стіл окремо від духовки. У центрі стоїть овальний стіл, навкруги шестеро стільців. Санвузол спільний. Спеціальна система перекриє воду, якщо почне переливатися з раковини чи гідромасажної ванни. У кімнаті на 21 кв. м вікна на всю висоту.

— Ми ціну вже спустили. У лютому просили 350 тисяч, — каже господиня. — Продаємо, щоб зробити ремонт у нашому будинку за містом. Туди й переберемося сім'єю.

За $300 тис. продають квартиру в 25-поверхівці з червоної цегли на вул. Щорса, за два квартали. Це теж Печерськ. Житло має більшу площу, 72 "квадрати". Коридор переходить у вітальню, об'єднану з кухнею. Кімната-спальня в червоному та чорному кольорах — окремо. Там стоять ліжко та шафа-купе із дзеркальними дверима. Господиня Марта, білявка років 30 із чубом по самі очі, відчиняє одну з трьох стулок шафи. За нею — роздягальня з поличками. За іншими дверцятами — душова кабіна. За третьою стулкою — розкладне ліжко.

— Ми із чоловіком тут отаке придумали, бо в нас постійно гулянки, друзів повно. Спали на підлозі, — говорить російською Марта.

Знизити ціну Марта відмовляється. Каже, вже зменшила на $20 тис. Вважає, що реальна ціна — півмільйона доларів.

— Із вікон чудові краєвиди, всередині дорогі ремонти. Але ніхто не купує. Господарі, втомившись від постійних оглядин, часто вимагають плату за оглядини — 100 доларів. Вам пощастило: усе показали безплатно, — розповідає дорогою рієлторка з "Благовісту".

Рієлтор Олександр з агентства "Рієлт друзі" пропонує однокімнатку на вул. Богомольця. Це за два квартали від Верховної Ради та Адміністрації президента. Сірий чотириповерховий будинок зведений у 1930 роках. Такі будували для радянських партійних діячів.

— Квартири у старих будинках — кращі. Товсті стіни, менше жильців. Отже, жити спокійніше, — хвалить житло Олександр. — Господар виїжджає до США.

Уся квартира має площу 64 "квадрати". Ванна й туалет окремо. Є душова кабіна із вмонтованим приймачем. Господар Євген, 40 років, проводить до кімнати. Виглядає так, ніби приміщення об'єднали з двох кімнат, розібравши перестінок.

— Ремонт дизайнерський. Вікна дерев'яні з двокамерними склопакетами, — продовжує Євген. — Усюди є підігрів підлоги, щоб ходити без капців. Одразу можна заселятися. Якщо будете брати цього місяця, скину 10 тисяч доларів.

За місяць у центрі Києва купують не більш ніж п'ять однокімнаток, підрахували в компанії "СВ девелопмент".

— Ці квартири я називаю вічними. Їх неможливо продати. Що нові, що старі продаються по два-три роки. У них вкладено багато грошей, вони престижні. Але зараз це нікому не треба. Бо за ту саму ціну можна придбати трикімнатку близько до центру або ж великий будинок за містом. Дорогі квартири в центрі за рік подешевшають відсотків на 7–10, — каже аналітик компанії Сергій Костецький, 33 роки.

 

Скільки коштують однокімнатки в Європі

Лондон, 3 млн фунтів стерлінгів. Це 36,8 млн грн. Квартира на 130 кв. м у районі Ітон Плейс, де живуть мільярдер Роман Абрамович та кіноактор Роджер Мур. Житло має кухню-вітальню і спальню.

Москва, 29,2 млн руб. Це 7,1 млн грн. Однокімнатка площею 101 кв. м у новому будинку на Сретенському бульв., у центрі. Однокімнатки у "хрущовках" на околиці вдесятеро дешевші.

Прага, 7,1 млн чеських крон. Це 3 млн грн. Квартира в будинку, зведеному в 1930-х, у центрі міста. Сучасний ремонт. Повністю умебльована. За таку суму можна придбати трикімнатку неподалік центру.

Будапешт, 41,7 млн форинтів. Це 1,4 млн грн. Квартира на Бульварному кільці, в центрі. Таке саме житло на околиці продають утричі дешевше.

Берлін, 49 тис. євро. Це 514,9 тис. грн. Стільки коштує житло з вітальнею та спальнею в районі Александер-Плятц. Однокімнатки на околицях коштують від 15 тис. євро. У Берліні нерухомість дешевшає упродовж 10 років.

 

Зараз ви читаєте новину «100 доларів вимагають за показ квартир у центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі