вівторок, 22 грудня 2020 12:51

Страва Будди: українців охопив корисний тренд

Останніми роками в Україні все популярнішим стає здорове харчування. Це запорука хорошого самопочуття, позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги. До того ж у наш час корисна їжа дуже смачна. Доказом є боули – сучасний тренд здорового харчування, коли на тарілку накладали різні продукти.

Незвична страва прийшла до нас зі Сходу. Там її ще називають "чашею Будди" (Buddha bowl). За місцевою легендою, Будда після медитації завжди їв із невеликої миски. Небайдужі клали йому потрохи якусь їжу. Це були прості продукти, але в поєднанні мали дуже гарний вигляд. Цікаво, що подібна традиція досі залишилась серед буддистів.

  Основа фішка будь-якого боула – це подача
Основа фішка будь-якого боула – це подача

Отже, основа фішка будь-якого боула – це подача. Не потрібно перемішувати інгредієнти, усі мають лежати окремо. Так можна зібрати свіжі фрукти зі сирами, злаками або ж овочі із крупами, рибою чи м'ясом. Якщо правильно поєднати складники, страва буде смачною, поживною та максимально корисною для організму. До того ж боули мають неймовірно привабливий вигляд, тож, окрім смачної страви, є можливість зробити круте фото для соцмереж.

"Боули дійсно дуже корисні. Але не забуваємо, що не все є боулом, що гарно лежить на мисці. За правилами, це обов'язково зелень, якісь різновиди салатів, складні вуглеводи, рис, кус-кус, будь-які овочі, жири, наприклад, насіння, олія, авокадо та білки. Компонентів не обов'язково має бути багато. Змішані різні види гранул, фруктів та горіхів із йогуртом боулом не назвеш, бо матиме велике навантаження на травлення", – вказує дієтолог Олена Голуб.

  Основа фішка будь-якого боула – це подача
Основа фішка будь-якого боула – це подача

Не меншою перевагою є те, що правильні боули можуть слугувати відмінним сніданком, обідом і навіть вечерею. Головне склад продуктів та об'єм страви. Не обов'язково готувати самому, можна просто замовити боули на Pizza33.ua. Особливо це буде до смаку тим, хто через активний спосіб життя чи велику кількість роботи не встигають комплексно поїсти і вбивають свій організм бутербродами. Боули ж включають всі поживні продукти. До прикладу, Pizza33.ua пропонує клієнтами неймовірно смачне поєднання свіжих овочів, рису із яйцями, рибою, креветками, куркою чи телятиною. Мають боули і для вегетаріанців. При цьому повноцінна розкішна страва вартуватиме дрібницю. Далеко по обід йти також не доведеться. Кур'єр Pizza33.ua доставить замовлення прямо до ваших дверей. Якщо ж ваші страви коштуватимуть більше 200 гривень, доставка буде безкоштовною.

Зараз ви читаєте новину «Страва Будди: українців охопив корисний тренд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі