четвер, 10 вересня 2015 15:24

"Санаторне лікування пішло на користь - серце укріпила, організм омолодила"
5

Киянка Олена Міщенко у 2012 році перенесла гострий інфаркт міокарда. Після реанімації та стаціонарного лікування кардіолог порадила пройти реабілітацію на курорті. Міщенко придбала путівку у санаторій "Лермонтовський" в Одесі. Відтоді двічі на рік - літом та взимку - проходить двотижневу реабілітацію.

 

Санаторій "Лермонтовський" - багатопрофільний реабілітаційний заклад, розташований в затишному парку над морем. Оздоровниця відома далеко за межами Одеси, як провідний науковий центр. Зручне розташування санаторію, близькість культурних та ландшафтних пам'яток дає можливість лікувати складні захворювання у людей різного віку.

 

Міщенко лікується та відпочиває у відділенні реабілітації після гострого інфаркту міокарда, пролікованої нестабільної стенокардії, операцій на серці і магістральних судинах. У це відділення приймають пацієнтів, які після хвороби досягають необхідного для проведення реабілітації рівня фізичної активності.

"Треба було змогти пройти тисячу метрів за 2-3 рази. Підійматися по сходах на 17-22 сходинку, при тому не відчувати дискомфорту. У санаторії мене ще раз оглянув кардіолог, пройшла усі необхідні обстеження. Призначили ряд процедур, лікувальну фізкультуру, розписали дієту. Нещодавно ходила до свого лікаря на обстеження. Казав, що санаторне лікування пішло на користь - серце укріпила, організм омолодила", - каже Олена Міщенко.

 

Реабілітацію проходять пацієнти, які перенесли мозковий інсульт. Для них розроблена програма процедур - гідротерапія, механотерапія, гразелікування та масажі.

У "Лермонтовському" також приймають жінок з терміном вагітності 12-32 тижні без вікових обмежень. У відділенні реабілітації вагітних займаються майбутніми матерями, які працюють та мешкають у радіаційно заражених територіях. Також оздоровлюються жінки, в яких важко проходили попередні вагітності, або ж у майбутньої дитини виявили патологічний стан.

 

"На сьогоднішній день жахлива екологія, тому майже кожній вагітній потрібне санаторне лікування. У 60 відсотків пацієнток діагностуємо екстрагенітальну патологію. Є частою причиною материнської та дитячої смертності. Розробили комплекс лікування та процедур, що дозволяють цьому запобігти", - каже завідувачка відділення реабілітації вагітних у санаторії "Лермонтовський" Ірина Думік.

У комплексній терапії використовують лікувальну фізкультуру, кліматотерапію, бальнеотерапію. Також добре допомагає киснева терапія, озонотерапія та фізіотерапевтичні методи лікування. Розвиток плода постійно під контролем - записують серцебиття та обстежують на УЗД.

 

"Останніх вісім років усім своїм проблемним пацієнткам рекомендую санаторне лікування. Раджу поїхати в одеський "Лермонтовський", оскільки насправді в Україні немає інших курортних закладів, які би приймали вагітних жінок. У цьому санаторії майбутню маму оберігають від надлишкового медикаментозного лікування. В оздоровленні більше уваги приділяють кліматичним та фізичним факторам", - говорить львівський гінеколог-акушер Анастасія Узинова.

У санаторії за допомогою методик аутотренінгу, методів психофізичної підтримки, "гірського повітря", кисневої терапії покращується психоемоційний стан вагітних. Більшість з них після процедур легко народили, не впадали у післяпологову депресію.

У санаторії у реабілітаційні відділення приймають учасників АТО - оздоровлюють та надають психологічну допомогу.

Одеса, провулок Лермонтовський, 2. Тел.: 0(48) 724 66 39, 0(93) 326 52 77

sanlermontov.com.ua

Зараз ви читаєте новину «"Санаторне лікування пішло на користь - серце укріпила, організм омолодила"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі