середа, 29 травня 2024 11:38

Переваги та недоліки різних типів онлайн кредитів

 

Онлайн кредити — це форма позики, яку можна отримати через інтернет, без необхідності відвідування фізичного відділення банку чи кредитної організації. Цей вид кредиту останніми роками став неймовірно популярним серед простих верств населення завдяки зручності, швидкості оформлення та можливості отримання коштів практично у будь-який час доби.

Типи онлайн кредитів

Класичний кредит онлайн є одним з різновидів споживчого кредиту. Говорячи простою мовою, кредит береться для особистих потреб без зазначення конкретної мети. Кредитні гроші позичальник може витрачати на свій розсуд: на купівлю побутових або продовольчих товарів, на оплату навчання, лікування, на подорожі та ін. Кредитору "не цікаво" як позичальник витрачатиме кредитні кошти, йому "цікаво", щоб виданий кредит був вчасно повернутий із відсотками.

Одним із варіантів онлайн кредиту є кредитні картки, які дають можливість позичальнику використати певний кредитний ліміт для повсякденних покупок. Власник кредитної картки повинен до конкретної дати гасити певний відсоток використаних ним кредитних коштів. На непогашений залишок буде нараховано відсоток.

Різновидом кредитних карток є кобрендингові кредитні картки, які випускаються у співпраці з певними брендами та надають бонуси або знижки на покупки у партнера.

Великі кредити, такі, як автокредити, іпотека в режимі онлайн, як правило, не оформляються, оскільки вони мають на увазі скрупульозну перевірку потенційного позичальника з боку кредитора, що зробити у віддаленому режимі онлайн дуже складно.

Переваги онлайн кредитів

Якщо говорити коротко, то онлайн кредитування має такі переваги перед класичними кредитами: зручність оформлення, оперативність отримання кредитних коштів, лояльні вимоги до позичальника з боку кредитора.

Заявку на кредит можна подати у будь-який час дня та ночі, без необхідності підлаштовуватися під графік роботи кредитора. Для оформлення онлайн кредиту зазвичай потрібно лише паспорт та мінімум інших документів, що спрощує та прискорює процес отримання грошей позичальником.

Рішення по кредиту може зазвичай приймається протягом декількох хвилин, на відміну від традиційних банків, де цей процес займає набагато більше часу, іноді кілька днів або тижнів. У разі схвалення поданої заявки, гроші зараховуються на банківську картку позичальника дуже швидко, іноді миттєво.

Всі процедури виконуються онлайн можна взяти кредит через банк id, що зручно для людей, які живуть у віддалених районах або тих, хто не може відвідати офіс банку особисто. Багато онлайн кредиторів пропонують прозорі умови кредитування, без прихованих комісій та платежів, надаючи онлайн калькулятори та інші інструменти для розрахунку умов кредиту, що дозволяє позичальнику заздалегідь оцінити свої фінансові можливості.

В даний час на ринку онлайн мікрокредитування існує дуже висока конкуренція, чим часто користуються досвідчені позичальники, отримуючи кредити на вигідніших умовах, ніж зазвичай. У гонитві за клієнтом онлайн платформи часто проводять акції та пропонують знижки на відсоткові ставки не тільки для нових клієнтів, але й при повторному зверненні.

Недоліки онлайн кредитів

Крім достоїнств, онлайн кредити мають і низку недоліків, про які позичальник повинен знати та враховувати їх. Найбільший недолік – дуже висока відсоткова ставка, що коливається біля позначки близько 2% на день. Наприклад, оформивши онлайн кредит 5000 грн. терміном на 5 днів, клієнт повинен буде повернути додатково до тіла кредиту ще 10%, тобто. – 5000 + 500 = 5500 грн.

Другий недолік онлайн кредитування є наслідком першого – у разі несвоєчасного погашення кредиту позичальнику буде нараховано дуже серйозні фінансові штрафні санкції, які суттєво збільшать суму боргу.

Порівняння онлайн кредитів

Перед тим, як оформлювати онлайн кредит, необхідно провести ретельний порівняльний аналіз існуючих пропозицій на ринку мікрокредитування, та вибрати найбільш оптимальний для себе варіант.

Зараз ви читаєте новину «Переваги та недоліки різних типів онлайн кредитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі