вівторок, 18 серпня 2020 18:37

Лікування наркоманії: як правильно мотивувати хворого і допомогти йому

Наркоманія - серйозне захворювання, яке обов'язково потрібно лікувати. Наркомана не можна переконати, змусити. Він не може боротися із залежністю самостійно, навіть якщо хоче. Тому що після відміни починається "ломка". А вона супроводжується серйозними фізичними і психологічними порушеннями в роботі організму. Людина страждає від параної, сильних болів. Також підвищується навантаження на органи, які вже і так постраждали від наркотичних речовин. У результаті може статися інсульт, людина спробує накласти на себе руки або ж все закінчиться смертю.

 

Тому необхідна перевірена клініка наркологічна, де нададуть комплексну допомогу.

Як допомогти наркоману: мотивація до лікування

Щоб людина змогла позбутися проблеми, вона повинна бути мотивована. Якщо хворий не усвідомлює проблему - результат буде мінімальний, якщо не нульовий. Тому що він буде робити все, щоб перешкодити лікарям. Тому лікування наркоманії завжди включає роботу з психологами і наркологами. З цими лікарями краще відразу ж поспілкуватися родичам наркомана.

Часто люди не усвідомлюють, що їх близька людина дійсно хвора або вважають, що ситуація не така вже й серйозна. Тому лікар доступно пояснює, що таке наркоманія, що стає її причиною і як в конкретному випадку переконати людину хоча б прийти на прийом. Також сім'ї хворого потрібно усвідомлювати, що не буває легких наркотиків і легкої залежності. Навіть якщо в наркотичних речовинах немає хімічної складової, яка викликає фізичну залежність, все одно є психологічна залежність, від якої теж дуже складно позбутися. Щоб це зробити, людина повинна усвідомити, що у неї є проблема, розібратися з причинами її виникнення. Тоді вона зможете переглянути своє життя, зрозуміти, які особисті проблеми і переживання намагалась вирішити за допомогою наркотиків.

Також важливо усвідомлювати, що кодування - це не панацея від проблеми. Це взагалі дуже сумнівний спосіб лікування. Він ґрунтується на сугестивності і страхах людини. Тобто, не допомагає вирішити проблему, а тільки її посилює. Тому не варто економити на здоров'ї і намагатися допомогти людині за один день. Реабілітація вимагає довгострокового лікування, яке може тривати місяцями. І на ньому не можна економити, тому що в багатьох випадках людям необхідно пройти дуже багато етапів, щоб залишити залежність в минулому і справді навчиться радіти життю без наркотиків.

Клініка доктора Кадирова пропонує комплексне стаціонарне лікування. Звертайтеся, і нехай ваші близькі будуть здорові.

"ТОВ "КЛІНІКА КАДИРОВА". Ліцензія видана МОЗ України на провадження господарської діяльності з медичної практики відповідно до наказу МОЗ України від 19.07.2018 року № 1335. Реєстраційне досьє від 12.07.2018 № 1207/13-М."

Зараз ви читаєте новину «Лікування наркоманії: як правильно мотивувати хворого і допомогти йому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі