субота, 06 липня 2024 13:16

Як захистити диван від домашніх тварин

Автор: taburetka.ua
  Тваринки мають природну потребу оновити нігтьову пластину і розтягнути м'язи лап
Тваринки мають природну потребу оновити нігтьову пластину і розтягнути м'язи лап

Коти, собаки, папуги та єноти приносять незбагненну радість дорослим і дітям, але проживаючи в квартирі чи будинку можуть створювати деякі проблеми. Особливо це стосується м'яких меблів. Кішки і песики часто дряпають і гризуть м'яку оббивку диванів та крісел, псуючи зовнішній вигляд інтер'єру. Вчені переконують, що це пов'язано із інстинктами продовження роду та нестачею уваги господарів. Отож, як захистити м'який диван від кігтів та зубів?

Спосіб 1 - спеціальна оббивка флок "антикіготь"

Меблеві фабрики навчились виготовляти текстильну оббивку для диванів і крісел, яка має хорошу стійкість до механічних пошкоджень. За рахунок тоншої нитки і дрібного ворсу, котові значно складніше зачепитись кігтями за диван. Флок є нетканим матеріалом, складається з поліестеру, бавовни та нейлону. Візуально схожий на велюр, але його вартість суттєво нижча. Флок характеризується легким доглядом, гарним виглядом, оксамитовим блиском і вологостійкістю. Підходить для різних меблів, таких як: кухонний диван, диван у вітальню, м'які крісла.

Автор: taburetka.ua
  Захистити диван від домашніх улюбленців допоможуть запахи, вони нейтральні для рецепторів людини, але неприємні для тварин
Захистити диван від домашніх улюбленців допоможуть запахи, вони нейтральні для рецепторів людини, але неприємні для тварин

Спосіб 2 - відлякуючі аромати

Захистити диван від домашніх улюбленців допоможуть запахи, вони нейтральні для рецепторів людини, але неприємні для тварин. Готову суміш можна купити у ветеринарній крамниці або приготувати самостійно.

● Цитрусові - покладіть шкірку від апельсина та лимона на диван. Також можна змочити ватні диски ефірною олією цитрусових і покласти поруч з меблями.

● Оцет - суміш оцту з водою зупинить бажання тваринки гризти диван.

● Кориця, гвоздика - аромати спецій не подобаються більшості улюбленців, тому ефірна олія прянощів ефективно допоможе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкладний стіл: вибираємо механізм трансформації

Спосіб 3 - фізичний захист меблів

Якщо вищеперелічені способи не допомогли, можна купити спеціальні покриття на м'які меблі. Такі чохли не тільки збережуть дивани і крісла від кігтів, а й полегшать прибирання.

● Килимки для котів на бокові частини диванів та крісел.

● Вінілова плівка - це тонкий і гнучкий матеріал, який не привертає увагу в інтерʼєрі. Фіксується за допомогою клейкого шару на м'яких поверхнях.

● Захисний екран із пластику, ДВП, фанери - допоможе ізолювати меблі під час вашої відсутності.

Також можна спробувати обробити дивани водовідштовхувальними засобами, які полегшать прибирання.

Автор: taburetka.ua
  Меблеві фабрики навчились виготовляти текстильну оббивку для диванів і крісел, яка має хорошу стійкість до механічних пошкоджень
Меблеві фабрики навчились виготовляти текстильну оббивку для диванів і крісел, яка має хорошу стійкість до механічних пошкоджень

Спосіб 4 - відучити кота дряпати меблі

Коти псують меблі і дряпають оббивку зовсім не через шкідливість. Тваринки мають природну потребу оновити нігтьову пластину і розтягнути м'язи лап. Саме тому, найбільш ефективним методом захисту меблів стане відпрацювання корисних звичок. Замість дивана, варто привчити кота до таких альтернатив:

● Настінні накладки - встановлюються на корпусні меблі. Головною умовою локації є зручність для тваринки.

● Автономні кігтеточки - мають вигляд будиночків, лежанок, ігрових комплексів із спеціально відведеним місцем для заточування кігтів. Такий варіант зацікавить улюбленця і відверне увагу від оббивки меблів.

Собаки, кролики і тхори часто гризуть ніжки меблів. Тому власникам таких тварин рекомендуємо купити диван без опор.

Сподіваємось ці поради збережуть ваш інтер'єр і нерви!

Автор: taburetka.ua
  Найбільш ефективним методом захисту меблів стане відпрацювання корисних звичок
Найбільш ефективним методом захисту меблів стане відпрацювання корисних звичок
В останнє десятиліття в Україні спостерігається стрімке зростання популярності смарт-квартир. Це пов'язано з низкою факторів, серед яких доступні ціни, економія простору, мобільність та практичність. Смарт-квартири мають площу від 15 до 30 квадратних метрів. Такий варіант житла чудово підходить для молодих людей, сімей, що починають життя разом, або холостяків, що цінують мінімалізм.

Незважаючи на компактні розміри, смарт-квартира може бути продумано і дуже затишною. Завдяки сучасним дизайнерським рішенням та багатофункціональним меблям житло із площею 30 м2 не поступатиметься функціональності стандартному плануванню.

Зараз ви читаєте новину «Як захистити диван від домашніх тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі