пʼятниця, 09 липня 2021 12:18

Hey Google, чому хмари білі? Електромобіль Volvo готовий відповісти
6

  Перший електромобіль Volvo незабаром з’явиться в Україні
Перший електромобіль Volvo незабаром з’явиться в Україні

Коли з'являлися Siri, Google Maps, мобільні застосунки банків, фільтри в Instagram і решта сервісів — ми щоразу дивувалися. А що, так можна було? У 2021 році бренд Volvo вирішив здивувати світ, представивши не просто свій перший електрокросовер. У ньому інновації, які вражають навіть затятих "технологістів" 21-го століття.

Hey Google, чому хмари білі?

Такі дивні, нестандартні та взагалі будь-які запитання можна ставити гуглу в електромобілі Volvo. Асистент Google Assistant активується голосом ("Hey Google") і виконує всі команди, аби водій повністю зосередився на керуванні. Через "Hey Google" можна надсилати SMS та повідомлення в месенджери, прокладати маршрути, змінювати температуру в салоні, слухати улюблені треки, запитувати будь-що в Інтернеті і навіть керувати підключеними домашніми пристроями.

  Перший електромобіль Volvo незабаром з’явиться в Україні
Перший електромобіль Volvo незабаром з’явиться в Україні

Електричний XC40 Recharge став першим Volvo з новою системою мультимедіа на основі Google Automotive Services. Центральний сенсорний дисплей — це секундний доступ до додатків і служб Google, таких як Google Maps і Play Store. Вперше автомобіль повністю підключений до цифрового життя власника.

40 хвилин на зарядку

"Hey Google" — це прекрасно", — скажете ви. А що із технічними характеристиками? Повноприводне авто з електродвигуном у 408 к. с. прискорюється від 0 до 100 км/год лише за 4,9 с. Хіба це не динаміка спорткару?

  Перший електромобіль Volvo незабаром з’явиться в Україні
Перший електромобіль Volvo незабаром з’явиться в Україні

Запас ходу близько 400 км, на заряд 0–80 % потрібно 40 хв. Процес швидкий, бо електромобіль представлено з технологією швидкого заряджання. Насамперед, це авто для мегаполісу: з режимом рекуперації і в міських заторах, заряд електромобіля постійно поповнюється. Якщо інші автомобілі з великими габаритами мають схожий запас ходу, він витрачається доволі швидко. А компактний XC40 довше зберігає свій запас у міському циклі.

Десерт насамкінець

Можна писати складні розрахунки, або ж сказати просто: різниця у ціні між бензиновим XC40 та електромобілем XC40 окуповується за 1 рік і 2 місяці, або 40 000 км пробігу. Сама вартість володіння електромобілем за 1 день експлуатації удвічі менша, порівняно з авто із ДВЗ. Тобто XC40 Recharge — це не лише сучасний засіб пересування, але й стратегічне придбання зокрема й для корпоративного автопарку.

Перший електромобіль Volvo незабаром з'явиться в Україні, а замовити можна просто зараз. Орієнтовна вартість від 1 600 000 гривень*, додатковою безкоштовною опцією є 3-річна гарантія на авто або гарантія на 100 000 км — залежно від того, що настане раніше. Діє безкоштовна сервісна програма, коли протягом гарантійного терміну власник не сплачує за візит на регламентне обслуговування. Сам міжсервісний інтервал збільшено, тому сервіс треба відвідувати вдвічі рідше. Безкоштовною є й програма допомоги для водія у дорозі.

Електромобілів багато, але Volvo — один. Стиль елегантного смартфону, швидке поповнення заряду, нові датчики безпеки та інтерфейс, самостійне оновлення ПЗ і "Hey Google"… Ось чому Volvo лише зараз представляє своє перше електричне авто. Досконалість завжди потребує часу.

  Перший електромобіль Volvo незабаром з’явиться в Україні
Перший електромобіль Volvo незабаром з’явиться в Україні
*Вартість орієнтовна та надана для ознайомлення, не є комерційною пропозицією (офертою), остаточну вартість та наповнення комплектації необхідно уточнювати в офіційних дилерських центрах Volvo в Україні
Зараз ви читаєте новину «Hey Google, чому хмари білі? Електромобіль Volvo готовий відповісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі