середа, 23 листопада 2016 12:10

Богдан Терзі: патріотизм і благодійність пов'язані нерозривно

  Богдан Терзі — маркетолог, бізнесмен, співзасновник благодійного проекту Допоможи.
Богдан Терзі — маркетолог, бізнесмен, співзасновник благодійного проекту Допоможи.

Богдан Терзі — відомий український благодійник, маркетолог та бізнесмен. Він є засновником і директором міжнародної рекламної компанії Amillidius, що працює на ринках України та Західної Європи; а також є співзасновником благодійного проекту "Допоможи". В рамках цього всеукраїнського проекту волонтери надають допомогу людям, які опинилися в складній ситуації: літнім, хворим, багатодітним та іншим. Богдан Терзі розповів, як вирішив почати допомагати людям в складний для країни момент.

"У ситуації війни байдужість стає підлістю", — Богдан Терзі про допомогу українській армії

До 2014 року більшість українців ніколи не замислювалася, що на їх землю може прийти війна, каже Богдан Терзі. І він зізнається, що сам був таким: "Для мене війна була чистою абстракцією". Але початок так званої антитерористичної операції (АТО) на сході України і пов'язана з нею мобілізація все змінила. "Ми всі усвідомили, що можемо опинитися на передовій", — каже маркетолог. Підкоряючись вимогам часу, "Допоможи", який Терзі заснував з партнерами з метою допомоги нужденним, з соціального проекту став патріотичним. "Хоча з моєї точки зору, це дуже близькі речі, — каже бізнесмен, — неможливо бути патріотом України, якщо тебе не хвилюють долі окремих українців, неможливо і щиро любити людей, якщо байдужа доля Батьківщини".

  Проект Допоможи з ініціативи Богдана Терзі надає допомогу учасникам АТО та всім нужденним.
Проект Допоможи з ініціативи Богдана Терзі надає допомогу учасникам АТО та всім нужденним.

Під керівництвом Терзі волонтери приходять до учасників АТО додому, дарують комп'ютери, меблі, щоб допомогти якомога швидше і продуктивніше повернутися до мирного життя. Допомагають і з іншими нагальними потребами — багато з тих, хто побував в зоні військових дій, і раніше не "шикували", мали великі сім'ї, обмежені умови, а після повернення зіткнулися ще й з безробіттям. Крім адресної допомоги, в "Допоможи" тісно співпрацюють з організацією "Захист" (м. Білгород-Дністровський), створеною для захисту прав та інтересів ветеранів АТО. Всього за 2015-2016 р.р. фонд "Допоможи" допоміг більш, ніж тисячі людей, життя яких зачепила війна. Не всі вони військові — безліч мирних громадян були змушені кидати домівки та все майно і бігти в невідомість. Переселенці склали велику групу підопічних проекту Богдана Терзі. Крім адресної допомоги, способом підтримати їх стали регулярні візити в лікарні. Так, 11 жовтня 2016 року волонтери "Допоможи" привезли найзатребуваніші медикаменти і санітарно-гігієнічні витратні матеріали до Одеської клінічної лікарні №1, куди потрапляє більшість переселенців у місті. Ці базові засоби вкрай необхідні саме для таких пацієнтів, які позбулися всього і захворіли далеко від дому. Фонд Богдана Терзі розширив можливості лікарні лікувати біженців безкоштовно.

Коли приносити користь — нагальна потреба

  Богдан Терзі пропагує український бізнес у Європі
Богдан Терзі пропагує український бізнес у Європі

Паралельно з благодійною діяльністю, Богдан Терзі активно розвиває свій рекламний бізнес в Європі. Amillidius має досвід дистанційної співпраці з клієнтами з Польщі, Португалії, Італії, а також з Мексики та В'єтнаму, а зараз поставила собі на мету відкриття фізичних офісів за кордоном. Причина експансії у Європу проста: малий внутрішній ринок і накопичена експертність на базі декількох десятків компаній та особистих брендів. Amillidius — єдина маркетингова компанія з України, яка працює без географічних обмежень. Однак її власник Богдан Терзі не визнає себе космополітом. "Я залишаюся українцем і патріотом, — підкреслює бізнесмен, — а моя компанія залишається українською".

Заробляючи гроші, тут не забувають про суспільне навантаження. Соціальна місія компанії полягає в підвищенні бізнес-грамотності. В різних країнах проводяться відкриті семінари, мета яких уберегти початківців бізнесменів від помилок і фінансових втрат і знизити місцеву статистику банкрутств. Не забувають і про співвітчизників — кейси Amillidius стали у нагоді українським бізнесменам, які прагнуть просувати свій бізнес в Європі та світі.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Терзі: патріотизм і благодійність пов'язані нерозривно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі