понеділок, 23 січня 2023 20:06

Як новачку обрати біржу для торгівлі криптовалютою: рекомендації експертів

Новачки, які тільки починають працювати з криптовалютами, повинні знати, на що звертати увагу при виборі платформ. Криптобіржі дуже важливі, вони надають можливості з купівлі, продажу, зберігання монет та інший функціонал, але є певні нюанси, які потрібно враховувати. Експерти Profinvestment.com розкажуть, як вибрати біржу для новачка, яка буде дійсно безпечною та комфортною у використанні.

  Криптобіржі надають можливості з купівлі, продажу, зберігання монет та інший функціонал.
Криптобіржі надають можливості з купівлі, продажу, зберігання монет та інший функціонал.

Чинники вибору

Отже, основні критерії, на які важливо звертати увагу, вибираючи біржу криптовалют:

  1. Безпека резервів. Для використання біржі ви робите депозит, тобто відправляєте свої кошти для зберігання на біржовому рахунку. Ви повинні бути впевнені, що будь-якої миті зможете вивести ці кошти, що біржа не використовує їх для якихось своїх цілей. Багато платформ проходять аудит Proof-of-Reserves, це стало трендом наприкінці 2022 року. У такий спосіб вони доводять, що всі зобов'язання перед клієнтами на 100% забезпечені коштами холодних гаманців.
  2. Доступність у вашій країні. У зв'язку з санкціями та іншими обмеженнями біржа може працювати з певними юрисдикціями. Так, низка платформ відмовилася обслуговувати Росію, а також багато хто не працює з громадянами США через дуже суворе регулювання.
  3. Комісії. Частина прибутку від торгівлі незмінно йде на оплату комісій за торги та за виведення коштів. Сьогодні багато майданчиків скасовують комісії для спотового ринку, принаймні для найпопулярніших торгових пар. Це дозволяє суттєво заощадити. Також поширена практика часткової оплати комісії за допомогою нативного токена платформи, що також вигідно.
  4. Способи роботи з фіатом. Новачок, у якого ще немає крипти, повинен нею якось обзавестися. Добре, якщо біржа дає можливість поповнити рахунок у фіаті, а потім купити за нього цифрові активи, або ще зручніше – скористатися p2p-ринком для цієї мети.
  5. Криптовалюти, що підтримуються. У випадку з Bitcoin, Ethereum, Tether USD можна бути впевненим, що ці монети будуть на будь-якій криптобіржі, проте якщо цікавлять менш затребувані активи, слід спочатку перевірити, чи присутні вони в лістингу на обраній платформі.

Крім основних функцій трейдингу, біржа може підтримувати масу додаткових і допоміжних опцій, від торгівлі NFT до стейкінгу. Хоча це і другорядно, але теж має значення, оскільки підвищує гнучкість керування засобами на платформі.

Приклади якісних платформ

Відповідно до перерахованих вище факторів аналітики Profinvestment.com виділили кілька криптобірж, які заслуговують на особливу увагу початківців інвесторів. Рейтинг бірж для новачків:

• Binance

• Bybit

• OKX

• KuCoin

• Huobi

• Bitget

• Phemex

• Bynex

Всі ці платформи централізовані, для новачка це найпростіший варіант. Згодом, вже маючи і криптовалюту, і досвід роботи з нею, можна переходити до децентралізованих бірж, під час роботи з якими всі активи будуть під особистим контролем користувача.

Зараз ви читаєте новину «Як новачку обрати біржу для торгівлі криптовалютою: рекомендації експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі