понеділок, 16 вересня 2013 12:36

Анатолій Тимощук учить дітей української

Автор: uefa.com
 
Півзахисник національної збірної України та пітерського "Зеніта" Анатолій Тимощук  постійно розмовляє в побуті українською мовою і вчить того ж дітей. 

"Я постійно говорю українською: вдома, з дітьми, з сім'єю, з деякими друзями. І дітей вчу, щоб вони знали чисту літературну українську. Іноді я навіть радію тому, як вони правильно говорять.

Для мене з народження вона була мовою спілкування, того ж хочу для дітей. Велика частина населення України або говорить цією мовою, або розуміє українську", - сказав Тимощук.

Від дітей завжди чекаєш дива: перші кроки, слова, осмислені дії. Вони не усвідомлюють, як рахують до десяти чотирма мовами

"Коли з'явилася сім'я, діти, я багато чого переосмислив, - визнає футболіст. - Від дітей завжди чекаєш дива: перші кроки, слова, осмислені дії. Ти радієш, коли вони не усвідомлюють, як рахують до десяти чотирма мовами, як вони дорослішають. І хочеться не упустити ці моменти. Вони були маленькі, починають рости, тому стає ясно, що цього не повернути. Насолоджуєшся кожною хвилиною, кожним днем ??свого перебування в колі сім'ї. Напевно, це найкращі відчуття. Якби не Німеччина, важко було б визначитися , але зараз точно думаю, що футбол - це лише частина життя".

Розповів український півзахисник і про свою неймовірну колекцію ікон, натякнувши, що планує з неї зробити музей: "Усього їх приблизно двісті. Але ніхто не уявляє, якого рівня у мене колекція. Якщо я її опублікую, всі здригнуться! У мене є в планах відкрити музей. Планую зробити каталог, щоб всі подивилися, пораділи, що такі екземпляри мистецтва дійшли до наших днів через 500 років.

Історія знає шедеври, якими накривали бочки з квашеною капустою і соліннями. А скільки ікон у свій час розкололи і спалили як дрова, а скільки розікрали?! Я впевнений, що в моєму банку вони перебувають в безпеці і краще збережуться".

 

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Тимощук учить дітей української». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі