четвер, 09 квітня 2009 17:46

Вкладникам кредитної спілки не віддають грошей

Минулої п"ятниці біля філії кредитної спілки "Лубно" в Миргороді зібралися майже 40 осіб, які клали в неї гроші на депозит. Люди перемовляються, що керівник спілки із коштами вкладників утік за кордон. Біля входу чергують два міліціонери.

— Я торік поклав 25 тисяч. Отримав 5 тисяч по процентах. У січні 2008-го поклав 30 тисяч гривень. У спілці сказали, що в них усе в порядку. Я повірив. А це з Любівщини Миргородського району зустрів знайому. Каже: мала 20 тисяч у "Лубно". Строк вкладу закінчився у грудні, але грошей не вертають. Боюся, що й мої пропали, — розповідає миргородець Петро Ткач, 58 років.

Чоловік у лютому отримав 611 грн — відсотки за депозитом. За березень не дали.

"Лубно" свою діяльність розпочала 2002 року в райцентрі Лубни. Спілка нараховує близько 2 тис. членів, кредитує понад 300 осіб. Депозитні вклади приймають у гривнях від трьох до 12 місяців із виплатою відсотків як наприкінці терміну дії договору, так і щомісяця та щоквартально. Виплачують від 15 до 28 % річних.

Кредитна спілка мала філії у Кременчуці, Полтаві, Миргороді. Філії у Кременчуці й Полтаві закрили через високу орендну плату за офіс. Лише в обласному центрі віддавали 40 тис. грн щомісяця.

— Держава зробила все, щоб недовіра до подібних установ була великою. Притоку депозитів немає. Але є ті, хто хоче їх забрати. А кредити люди не повертають. Держава посіяла паніку, а ми пожинаємо її наслідки. Я ні від кого не ховаюся, працюю чесно, знаходжуся на робочому місці, — коментує ситуацію директор Миргородської філії "Лубно" Людмила Маклак.

Напередодні їй один із клієнтів приніс листівку. Зняв із дерева неподалік. На ній написано: "КС "Лубно" — вори. Маклак М.Ю. — воровка".

— Я обурена. Тут живуть мої батьки, діти. І мені це неприємно. Жодної копійки не вкрала, — каже Маклак.

— Ми змушені готувати матеріали на кредиторів та подавати в суд. Були певні проблеми, тому попереднє керівництво КС "Лубно" від роботи відсторонили. Із колишнім головою правління зв"язатися не можемо, на телефонні дзвінки він не відповідає, — пояснює виконувач обов"язків голови кредитної спілки Віталій Коваленко.

За фактом фінансових зловживань колишнім керівництвом кредитної спілки "Лубно" порушено кримінальну справу.

На Полтавщині зареєстровано 17 кредитних спілок.

Зараз ви читаєте новину «Вкладникам кредитної спілки не віддають грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі