пʼятниця, 14 грудня 2007 16:16

У середньому полтавець витрачає на закордонний відпочинок п"ять тисяч гривень

  Менеджер турфірми ”Галопом по Європах” Наталія Шакіна: ”Квитки на новорічні тури за кордон майже закінчилися”
Менеджер турфірми ”Галопом по Європах” Наталія Шакіна: ”Квитки на новорічні тури за кордон майже закінчилися”

У ПОЛТАВСЬКОМУ офісі туристичної агенції "Галопом по Європах" є "горящі" путівки на лижні курорти Словаччини, Болгарії, Словенії. Тиждень у горах коштує від 3,2 тисячі гривень, включаючи переліт.

Наталія Шакіна п"ятий рік працює менеджером цієї турфірми. Відвідала більше 20 країн світу.

До яких країн полтавці розкупили найбільше путівок на Новий рік?

— Цікавляться екскурсійними турами та лижними курортами країн Європи — Андори, Австрії, Франції, Іспанії.

Є великий вибір автобусних турів. Наприклад, тур в Угорщину або Чехію на шість днів коштує близько півтори тисячі гривень. Із 1 січня туди треба буде оформляти шенгенську візу. Нині ж діють спрощені умови. Поїхати на два тижні в Центральну Європу, Скандинавію чи Швейцарію обійдеться в 5-5,5 тисячі гривень. У ціну включено переїзд, проживання та сніданки.

Часто їдуть і до теплих країн. У грудні тиждень відпочинку в п"ятизірковому готелі Єгипту коштує 2-2,5 тис. грн із особи. Але на Новорічні свята ціни різко зростають до 5-6 тис. грн. Таїланд, острів Балі в Індонезії — від 15 тис. на два тижні за людину.

Куди є недорогі путівки?

— Відпочинок у Криму коштує від 105 гривень на добу з особи. Тиждень у Тунісі обійдеться в 3,5 тисячі гривень, у Арабських Еміратах — від 6,5 тисячі. Можна поїхати до Карпат — від 200 гривень за день. У вартості лише сніданки.

Ціни на відпочинок у зимові свята зростають?

— Жителі Центральної Європи купують дешеві квитки за два-три місяці до Нового року. Ближче до свят квитків стає менше, тому вони дорожчають удвічі-втричі. Нині навряд чи бажання кудись поїхати співпаде з пропозиціями турфірм — майже всі тури розкупили.

Які суми полтавці віддають за відпочинок за кордоном?

— У середньому п"ять тисяч гривень за людину. В Полтаві є прошарок населення, які можуть собі дозволити частенько їздити на шикарні курорти.

Скільки треба часу для оформлення документів на виїзд за кордон?

— Закордонний паспорт роблять за півтора місяця. Швидше — за доплату. Якщо є паспорт, ми можемо запропонувати полтавцям на Новий рік відвідати Арабські Емірати, Єгипет, Туніс, Турцію. Багато посольств у переддень католицького Різдва, 24 грудня, закриваються на канікули. Тому тури в так звані візові країни на Новий рік купувати вже запізно.

Зараз ви читаєте новину «У середньому полтавець витрачає на закордонний відпочинок п"ять тисяч гривень ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі