понеділок, 17 вересня 2012 06:30

У класі не вистачає парти

У полтавській школі №27 учнів 2-А класу перевели з великого кабінету, в ремонт якого батьки вклали 2,6 тис. грн, до малого. Щоб усі вмістилися, деякі парти зсунули.

— Мали здоровий клас, із жалюзі, водонагрівачем та вішалкою. Зробили в ньому ремонт, з дитини здавали по 100 гривень, — говорить 31-річна мати одного зі школярів, стоїть поряд з іншими батьками. Себе просить не називати. — А цього року дітей переводять у наполовину менший клас. У двох рядах між партами немає відстані. Замість вішалки два шкафчики.

Зі школи до батьків вибігають діти.

— У новому класі не вистачає одної парти й сидіння, — розказує 7-річний учень з 2-А, себе не називає.

Тут навчаються 26 школярів.

— Переводити учнів не планували. Та ми набрали у перші класи по 30 дітей. Жоден у цей кабінет не вмістився б. У 2-А найменше людей, тому перевели його туди на один рік. Наступного ходитимуть у другу зміну в своє рідне приміщення, — пояснює директор школи Людмила Заяц. — Кабінет відремонтований. Відсутню парту доставили. Одяг вішатимуть на першому поверсі в роздягальні.

У міському управлінні освіти кажуть, адміністрація школи може переводити дітей з одного класу в інший.

— Це виробнича необхідність, — додає перший заступник начальника управління 52-річна Ірина Надіна. — Усі інші кабінети в школі зайняті.

Зараз ви читаєте новину «У класі не вистачає парти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі