понеділок, 28 листопада 2011 07:00

Таксист дорогою дивився серіал

"На вихідних викликала таксі. У машині на верхній панелі біля водія був невеликий телевізор. Таксист усю дорогу дивився серіал "Таємниці слідства". То крутне різко, то до іншої машини ближче під'їде. Я злякалася, думала, не довезе живою. Кажу, менше в телевізор дивіться, за дорогою слідкуйте. Він — нуль на масу. Про вбивцю розказували. Сама задивилася. Так доїхали до потрібного місця. Більше з таким таксистом їздити не хочу. Чи можна водіям дивитися телевізор під час руху? Куди на таких скаржитися?"

Інна Курасова, 31 рік, Полтава

— Водіям заборонено дивитися телевізор і говорити по мобільному телефону під час руху. А пасажирам — відволікати водія розмовами, — пояснює Сергій Антоненко з Полтавської обласної дорожньо-транспортної інспекції.

— Все залежить від людини. Одні через дзвінки потрапляють у транспортні пригоди, інші на ходу СМС-ки пишуть і дорожніх правил не порушують. Коли патруль зупиняє машину, водії завжди заперечують, що за кермом говорили по телефону. А довести таке складно. Пасажирка мала звернутися до служби таксі й повідомити про водія-порушника.

Автомобілісти кажуть, у Європі портативні телевізори кріплять через ручне гальмо. Його дивляться, коли машина стоїть. Якщо автомобіль рухається, чути лише звук. Наші водії пристосувалися, аби телевізор постійно працював.

Якщо водій відволікається під час руху, розмовляє по мобільному телефону, його можуть оштрафувати на 425–510 гривень. Коли при цьому створює аварійну ситуацію — на 680–850 гривень або позбавляють права керувати авто на 6–12 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Таксист дорогою дивився серіал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі