понеділок, 07 січня 2013 07:45

Радіо не працює п'ять місяців

У селі Великі Сорочинці Миргородського району п'ятий місяць не працює дротове радіо. Мережа належить Миргородській філії акціонерного товариства "Укртелеком". Через постійні перебої з радіосигналом, на Миргородщині за рік від дротового радіо відмовилися 850 чоловік.

— У нашому селі дротове радіо не працює. Проблеми почалися ще із серпня. Була гроза і десь у трансформатор вдарила блискавка. Я вже не раз зверталася до головного інженера зв'язку. Приїдуть, щось там пововтузяться. Радіо поробить-поробить і знову мовчок, — говорить місцева 78-річна Ольга Шаповал. — Кажуть, повинні в Київ дзвонити, щоб дозволили щось там помінять, а воно дороге. Бува на день радіо годину-дві працює. Потім знову тиша. Рахунки ж приходять регулярно, і ми платимо щомісяця 9 гривень 36 копійок. Значить, хочемо слухати радіо, чути місцеві новини. А не дай Бог якогось катаклізму, нічого й не знатимем.

У Миргородській філії "Укртелекому" кажуть, основна причина поломок пов'язана із заміною електроопор.

— На них сумісна підвіска. Проводи дротового мовлення рвуться і радіозв'язок зникає, — пояснює заступник начальника миргородської філії акціонерного товариства "Укртелеком" Валентина Уманець. — У нас навіть є свої ремонтні дільниці в селах Декабристи, Клюшниківка, Комишня. У Великих Сорочинцах теж своя дільниця. Було, що влітку апаратура дротового радіомовлення вийшла з ладу. Ми її полагодили. У чому там причина, зараз виясняємо.

У Миргородській філії центру електрозв'язку обслуговують 5549 абонентів, зокрема по селах 938 точок дротового радіомовлення. Багато мешканців району, переважно середнього віку, відмовляються від дротового радіомовлення.

Всього в області є 102 тис. радіоточок. Відновити кілометр мережі дротового радіо обходиться у 3 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Радіо не працює п'ять місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі