пʼятниця, 11 травня 2007 07:11

Ольга Гришина сама виховує сімох дітей

Президент України Віктор Ющенко присвоїв звання "Мати-героїня" 12 полтавкам. Одна з них, 46-річна Ольга Гришина, живе в селі Яблуневе Оржицького району й сама виховує сімох дітей. Має трьох онуків.

— Розлучилася з чоловіком 13 років тому, бо він пив і все виносив із дому. Зараз живе в Кривому Розі, — каже жінка. — 2005 року його борг по аліментах складав вісім тисяч гривень.

Два сини, Віктор і Сергій, та донька Олена одружені. Мають власне житло. Виховують уже своїх дітей. Із матір"ю живуть дев"ятикласник Роман і двійнята Вікторія та Ірина. А також Владислав — учень 7 класу. Він — інвалід по зору, з народження не бачить на одне око.

Відколи колгосп розпався, Ольга не має постійної роботи. Живе родина з 40 соток городу та за рахунок допомоги на дітей. Мешкають у "времянці" на 40 кв. м. Житло без зручностей. Тримають курей, каченят, двох поросят, індичок. Є 5,5 га паю в оренді. Тиждень тому взяли в кредит корову за 3,5 тис. грн. У червні вона отелиться. Виплачуватимуть борг заробленими за молоко грошима.

— Дуже важко самій, — розказує мати. — На місяць нам би на прожиття вистачало гривень 400. Я отримую 288 гривень соцдопомоги, а на Владікову пенсію по інвалідності виплачуємо ще й кредит за холодильник, телевізор та мікроволновку. Півтисячі гривень у місяць віддаємо. Та я не жалію, що багато дітей. Дуже люблю їх усіх.

Коли всі діти жили з матір"ю, Ольга щодня варила 12-літровий чавун борщу. Каже, на прання за раз іде пачка порошку "Ґала". Подруги подарували їй пральну машину-"малютку" за 300 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Гришина сама виховує сімох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі