понеділок, 21 травня 2012 07:15

"Ліфчик знайду підходящий, так труси великі"

Автор: Фото: Анна ЛАКИЗА
  Полтавка 20-річна Катерина Новікова вибирає купальник на центральному речовому ринку. Одягла нову модель зі спідницею
Полтавка 20-річна Катерина Новікова вибирає купальник на центральному речовому ринку. Одягла нову модель зі спідницею

На полтавський центральний речовий ринок завезли нові моделі купальників. Продавці кажуть, найбільше розкуповують купальники-трікіні, без бретельок і зі спідницями.

— Кожен рік пару днів по базару ходжу, вибираю. Грудь у мене та що треба, четвертий размєр. Ліфчик знайду підходящий, так труси великі, — каже блондинка продавщиці 31-річній Яні. Та торгує купальниками в одній із найбільших яток із білизною на центральному речовому ринку Полтави.

— Не переживайте. У нас можна підібрати ліф одного размєру, а труси другого, — жінка дістає із великої картатої сумки запаковані купальники, дає міряти три пари. Жінка купує модель блакитного кольору, яку можна носити без бретельок.

— Називається купальник-топ, — пояснює Яна. — Минулого року вони не були такі популярні. У цьому — хіт сезону. Гарно тримають бюст даже без бретельок. Тому дівчата з великим размєром не бояться купувати. Як загорите, полосок на шиї не буде.

До ятки підходить жінка років із 30. Вибирає купальник — на ліфові намальовані полуниці, труси — у червоний горошок. Дивиться ціну — 345 грн. Зітхає, іде далі.

— Що їй не нравиться? Ціни нормальні. Із минулого року не піднімали, — каже Яна. — Найдорожчі ті, що мають різний малюнок на ліфові і трусах. За кілька днів продала молодим дівчонкам три таких купальника.

Через кілька рядів рудоволоса дівчина крутиться перед дзеркалом у чорному купальнику-трікіні. Тканина між животом і грудьми зібрана у трикутники золотистою прикрасою.

— Купальніки-трікіні — писк моди. Беруть повні жінки. Такий прикриває складки на животі, — розповідає продавщиця. — Беріть ще якийсь роздільний. У трікіні як загорите, живіт буде в п'ятнах, некрасивий.

Повз проходять кілька чоловіків. Підсвистують.

— Дєвушка, у вас фігурка як гітара. Вам купальник не нужен. Зразу на нудистський пляж, — жартує один у білій кепці.

Жіночі купальні костюми на ринку продають по 300-400 грн. Однотонних майже немає. Багато яскравих кольорів.

— Торік купила дешевий фіолетовий купальник за 130 гривень. Перший раз вділа на морі. Як зняла — тіло розове. Купальник полиняв, тиждень відмивалася, — розказує полтавка 22-річна Анна Турпітько. — Вирішила купити дорожчий, але якісний. Кажуть, польські, турецькі нормальні. Що дешеві — точно китайські. На базарі їх повно.

23-річна Діана Кірова купує в ятці на виході з ринку різнокольоровий купальник з квітковим візерунком зі спідницею до колін. Каже, бачила такий у журналі моди.

— Не думала, що в Полтаві будуть, — розповідає. — Правда, дорого — сама юбка коштує 245 гривень. Із купальніком 500 віддати треба. Виходить костюм. Під такий каблуки носять. Можна не тільки на пляж вдівати, а й по городу ходити.

Чоловіки купують стрінги

— Вибрав собі помаранчеві стрінги. Цього року вони в моді. Ще купують салатові, жовті, голубі, дуже яскраві, — розповідає 25-річний полтавець Олександр Бєліков. Щороку купує нові моделі плавок. — Вдягаються низько на бедра, ніби прилипають. В них зручно присідати, лягати. Не сповзають. Носять плавки— шорти. Наймодніші — полосаті. Або з якоюсь мордою спереді — зебри, тигра. Цього літа носитимуть з абстрактними малюнками. Ніби по тканині розмазали різнокольорові фарби.

 

Зараз ви читаєте новину «"Ліфчик знайду підходящий, так труси великі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі