четвер, 20 серпня 2009 18:57

Ігор Коломойський: "Яценюк здивував мене більше, ніж Ратушняк"

В ексклюзивному коментарі кореспонденту MIGnews. com.ua бізнесмен, президент Об"єднаної єврейської громади України Ігор Коломойський так прокоментував поведінку Ратушняка й реакцію Яценюка:

— Печерна антисемітська позиція Ратушняка не дивує. Скоріше дивує те, як така людина може бути мером міста, що завжди було оплотом добросусідських відносин людей різних національностей. Більше того, я до кінця не впевнений, чи потрібні тепер Ратушняку правоохоронні органи — йому необхідне, швидше за все, психіатричне дослідження.

А от позиція Арсенія Яценюка, який претендує на роль загальнонаціонального лідера, м"яко кажучи, теж дивує. Перше, за що взявся "Фронт змін" після звинувачень, які пролунали, це доводити непричетність Арсенія Петровича до євреїв, наводячи різні метрики й виписки.

Я хочу нагадати Яценюку, як діяли європейські лідери, наприклад, у часи Холокосту. Коли фашисти сказали всім громадянам Данії єврейського походження начепити на себе шестикінечну зірку, король Данії, який не був євреєм, демонстративно одягнув на себе цю шестикінечну зірку на знак абсолютної рівності всіх його підданих.

Якщо людина претендує на роль національного лідера, вона повинна знати історію

Здається, Яценюку потрібно почитати історію. Якщо людина претендує на роль національного лідера, вона повинна знати історію, інакше реальним лідером їй не стати...

Останнє, що він повинен був робити, це бігти за метрикою, доводячи відвертим расистам, що ти такий, а не інший. Треба будувати таку країну й проповідувати такі принципи, де всі громадяни будуть рівні. І рівні не за пред"явленою метрикою — благополучна вона чи ні, а лише за тим, що вони громадяни України. А то, я хочу нагадати, іноді б"ють не по метриці, а по... виразу обличчя (раптом комусь щось у метриці сподобається, а в обличчі — ні). І останнє. Хочу повторити, що людина, яка претендує на звання загальнонаціонального лідера, повинна в усьому відповідати званню "загальнонаціональний".

Нагадаємо, в Ужгороді в агітаційний намет громадської організації "Фронт змін" зайшов міський голова Сергій Ратушняк і нібито заподіяв жінці-агітаторові, за її словами, тілесні ушкодження, пошкодив мобільний телефон і перекинув намет.

Пізніше, коментуючи інцидент, Ратушняк досить жорстко охарактеризував діяльність лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка: "Знахабнілий єврейчик Яценюк, який успішно для себе прислужував злодюжкам при українській владі, на кримінальні кошти преться в президенти України, цинічно кривдить нинішній стан в Україні, до якого сам же причетний... Імовірно, Яценюк вирішив, що це вибори до сільради в Ізраїлі. Але поки є Україна й закон, єврей Яценюк не буде займатися самодіяльністю".

Газета "Новая"

Зараз ви читаєте новину «Ігор Коломойський: "Яценюк здивував мене більше, ніж Ратушняк"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі