середа, 26 грудня 2007 17:15

Черга по закордонні паспорти розписана на півтора місяця

Автор: фото: Юлія МІХНО
  Віталій Клименченко здає документи в Київському райвідділі Полтави на отримання закордонного паспорта, з яким хоче поїхати в Таїланд. Тут же фотографується. Заплатив 238 гривень. Паспорт отримає за 40 днів
Віталій Клименченко здає документи в Київському райвідділі Полтави на отримання закордонного паспорта, з яким хоче поїхати в Таїланд. Тут же фотографується. Заплатив 238 гривень. Паспорт отримає за 40 днів

"У нас дуже великі черги. Люди завели журнал, де реєструються охочі. Розписано все до 12 лютого. За день приймаємо до сорока осіб", — каже заступник начальника відділу у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб (ВГІРФО) Кременчуцького міського управління міліції Олена Коль, 34 роки.

До Кременчука по закордонні паспорти звертаються жителі Кременчуцького, Козельщинського, Глобинського районів та міст Кременчук і Комсомольськ. За перше півріччя цього року оформили близько 900 документів.

Улітку через реорганізацію Кременчуцький відділ розформовували. Його функції виконувало держпідприємство "Ресурси-Документ". У вересні роботу відділу відновили. За останні три місяці він видав 2,8 тис. документів нового зразка.

Із кінця червня цього року в Україні почалася видача закордонних паспортів нового зразка. У вересні старі паспорти припинили виготовляти.

Закордонний паспорт можна отримати в будь-якому відділі, не обов"язково за місцем реєстрації. Тому люди з Кременчука часто приїжджали по паспорти до Полтави.

— З вечора займали чергу і лише зранку могли здати документи, — каже Роман Бурнаховський. — Уявіть собі тих жінок, які простояли всю ніч, а потім фотографувалися на паспорт.

Відділи у справах громадянства збільшили робочий час. Із кінця листопада черги поменшали. Та перед Новим роком людей в Кременчуці побільшало — вони збиралися на зимовий відпочинок за кордон.

За оформлення документів на паспорт треба заплатити близько 240 грн. Документ виготовлять за 40 днів. Можна замовити терміновий паспорт. Його зроблять за 10 днів. Ціна — більше 400 грн.

— Терміновий робимо, якщо людина мотивує у заяві швидкий від"їзд, — каже заступник начальника ВГІРФО Кременчуцького міськуправління міліції Олена Коль.

Минулої п"ятниці в Київському райвідділі міліції Полтави відкрили додатковий вузол із видачі паспортів.

На місці роблять фото людини та відсилають його через комп"ютер на Київ. Звідти приходять уже готові сторінки паспорта. Дивлячись на світло крізь ламіновану сторінку нового документа, видно голограму з зображенням власника.

Подібних вузлів в області чотири: два в Полтаві, у Лубнах та в Кременчуці. Найближчим часом ще один запрацює в Миргороді.

Зараз ви читаєте новину «Черга по закордонні паспорти розписана на півтора місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі