понеділок, 17 грудня 2012 06:15

"Якщо встигне обійти Землю за 80 днів — кінця світу не буде"

Автор: фото надане продюсерським центром ”НьюПіплПро дакшн”
  Артистів для шоу добирали на всеукраїнському кастингу. Зібрали разом акробатів, жонглерів, гімнастів, танцівників
Артистів для шоу добирали на всеукраїнському кастингу. Зібрали разом акробатів, жонглерів, гімнастів, танцівників

— Такого Україна ще не бачила. Бо це не просто шоу — спектакль поєднує в собі різні види мистецтв. На одній сцені виступатимуть сучасні танцівники, акробати, жонглери. Дивуватимуть талантами і магією, — каже Альона Лебедєва, президент продюсерського центру "НьюПіплПродакшн", про танцювальну виставу "ПоліАртШоу: за 80 днів до кінця світу. За мотивами Жуля Верна". Її полтавці побачать 16 грудня в палаці дозвілля "Листопад". Як готували шоу, розповідає режисер-хореограф танцювальної вистави Олександр Лещенко.

Про що йдеться у виставі, яку ідею хочете передати глядачам?

— Це життєва історія про кохання, дружбу, розпач і каяття. Про спокуси, що зустрічаємо на шляху до своїх цілей. Головний герой укладає парі з часом: якщо встигне обійти Землю за 80 днів, незважаючи на зваблення і труднощі, — кінця світу не буде. Інакше...

Ліна Верес — мій партнер по роботі та автор сценарію поліартспектаклю — з оригіналу історії Жуля Верна залишила головних героїв та ідею подорожей світом. Решта — плід наших із нею фантазій і творчого польоту.

Чи траплялися на танцювальному майданчику містичні чи незвичні речі?

— Не впевнений, чи можна називати містикою, скоріше — традицією в постановці будь-якого творчого дітища — чим ближче до фіналу репетицій, тим швидше йде час. За декілька днів до прем'єри він зовсім пролітав. Тому довелося репетирувати по 10-12 годин. А я декілька ночей провів у залі, щоб усе встигнути.

Розкажіть, як добирали колектив?

— У шоу беруть участь два балети — "Форсайт" і "ПоліАртБаллет". Інших артистів добирали на всеукраїнському кастингу. Прийшли безліч заявок з усієї України і навіть відео з Росії та Білорусі. Головна умова — уміння танцювати. Наш спектакль усе-таки більше побудований на хореографії. І навіть жонглери, гімнасти задіяні в танцювальних постановках. У результаті зібралася професійна команда різноманітних артистів, відданих своїй справі на всі сто.

Вірите в кінець світу?

— Вірю в календар майя. Але переконаний — нам його трактують неправильно. І все для того, щоб на наших страхах збагатитися. Для мене ж 21 грудня — кінець старого і початок нового світу. Думаю, з приходом нової ери почнуться глобальні зміни, можливо, навіть катаклізми. Таке вже відбувається. Я особисто 21 грудня зустріну в літаку з Ліною Верес і нашим балетом "Форсайт" на шляху до Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо встигне обійти Землю за 80 днів — кінця світу не буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі