вівторок, 08 грудня 2009 15:33

Барака Обаму хотіли вбити вже п"ять разів

Барака Обаму хотіли вбити вже п"ять разів

На Барака Обаму з часів його обрання президентом США було скоєно вже 5 замахів, повідомляє Gazeta Wyborcza.

Сигнали про змову з метою вбивства Обами з"явилися ще в часи передвиборчої кампанії. Секретною службою було зірвано щонайменше п"ять замахів на життя президента.

Перша серйозна загроза можливого нападу виникла під час з"їзду демократів у Денвері в серпні 2008 року. 80 тисячам людей довелося чекати дві години в черзі, щоб увійти на стадіон. Крім того, кожну особу змусили пройти через рамку металошукача.

Номером два була змова підлітків-скінхедів зі штатів Теннессі і Арканзас. Вони навіть не приховували, що хочуть вбити Барака Обаму. Американські спецслужби були дуже занепокоєні цим випадком, оскільки підлітки вже практикувалися в стрільбі зі снайперської гвинтівки.

Ще більш загрозливим був план 20-річного капрала морської піхоти Коді Бріттінгема. Він випадково потрапив в руки поліції, коли спробував з друзями пограбувати магазин. Лише під час слідства виявилося, що він поклявся вбити Обаму.

Капрал пояснив, що він поклявся "захищати США від зовнішніх і внутрішніх ворогів". Темношкірий президент США являв для нього другий тип загрози.

"Ми, морські піхотинці, боремося з Усамою, а також повинні боротися з Обамою", - стверджував потенційний убивця.

У свою чергу, охоронець з аеропорту Ньюарк, поблизу Нью-Йорка, Джон Брек потрапив до в"язниці після того, як сказав своїм колегам, що збирається наступного дня вбити президента, вистріливши через дірку в огорожі. У будинку охоронця поліція знайшла 43 гвинтівки.

Наступним, хто міг становити загрозу для Барака Обами, був Джошуа Боуман. Його заарештували поблизу будівлі Конгресу в вересні 2009 року. Саме тоді, коли президент представляв конгресменам план реформи системи медичного обслуговування. Затриманий мав в машині гвинтівку, пістолет і 500 патронів.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Барака Обаму хотіли вбити вже п"ять разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути