субота, 26 березня 2011 14:22

Журналіст розповів, що Пукач душив ремнем не лише Гонгадзе

Журналіст розповів, що Пукач душив ремнем не лише Гонгадзе

Олексій Подольський, журналіст, колега Георгія Гонгадзе заявив в ефірі одного з телеканалів, що Олексій Пукач душив його ременем. На думку журналіста, він залишився жити лише тому, що наказу прибрати його не було, хотіли лише налякати.

Він розповів, що "Українська перспектива" до якої входили вони з Гонгадзе, "коли стало ясно, що писав на передвиборчій кампанії Кучма", почала розповсюджувати інформацію серед населення, серед якої були історичні статті тощо.

"Ми не торкались корупційних схем. В нас була тактика – ми знали тільки одного чоловіка – президента, за Конституцією, він відповідав за все, як він сам і говорив. Тому мотивів здійснювати злочин проти нас ні у Кравченка, ні у Пукача нема", – сказав Подольський.

Він розповів: "Пукач душив мене ремнем, як і Гонгадзе. Але мене не задушив на смерть, певно, таким був наказ... Ми діяли інтелектом, аргументом, говорили з президентом, пояснювали громаді, що таке конституційна норма, а з нами говорили аргументом ремня Пукача".

Виконавцями, зі слів журналіста, були міліціонери. Він. це зрозумів "по їх поведінці".

За його словами, діяльність "Української перспективи" була єдиною перепоною для Леоніда Кучми, аби не встановити в Україні "диктатури, як в Росії".

Віктора Ющенка тоді ж було призначено на посаду керівника уряду "для биття", щоб його зламати і на його місце призначити Кравченка.

Щодо розслідування справи, Олексій Подольський зауважив, що після побиття він був "суцільним синяком", відтак написав заяву у правоохоронні органи.

Та справа, з його слів, не порушувалась до моменту, поки не зник Гонгадзе. Водночас, він наголосив, що Кравченко був єдиним свідком, який міг вказати на замовника. Також журналіст заявив, що інформація про самогубство Юрія Кравченка – "чиста фальсифікація".

"Я навіть не чекав, що ГПУ настільки непрофесійна і так невміло її сфальсифікувала. Кравченко був вбитий, жорстоко вбитий. Справа закрита. Будь-який журналіст може її подивитись в ГПУ", – сказав він і навів ряд доказів на користь своєї тези, серед них, відсутність порохових газів (від пострілу) на руках Кравченка, відсутність висновку, чим є темні плями на останній записці Кравченка.

Також, з його слів, незрозуміла ситуація з патронами, а на зброї немає змазаних слідів від рук Кравченка, мовляв, той, хто стріляв для певності одягнув рукавиці тощо.

Нагадаємо, голова Верховної ради (1994 - 1998, 2006 - 2007) Олександр Мороз заявляє, що впродовж 10 років в Україні відбувалась імітація слідства у справі загибелі Георгія Гонгадзе.

 

Зараз ви читаєте новину «Журналіст розповів, що Пукач душив ремнем не лише Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі