понеділок, 28 грудня 2009 11:38

Пукача перевірять у психіатра

Пукача перевірять у психіатра

Екс-начальнику міліцейської "наружки" Олексію Пукачу призначили психіатричну експертизу.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько в інтерв"ю "Газете по-киевски".

"У справі Гонгадзе ми призначили ще й психіатричну експертизу Пукачу - висновки будуть на днях. Сам екс-генерал активно співпрацює зі слідством, але його свідчення зі зрозумілих причин я розголошувати не можу", - сказав він.

Медведько також заявив, що останки, знайдені поряд із черепом Гонгадзе під селом Довгалівське, не мають відношення до "жертв" Пукача.

"Пукач до цих десяти трупів 40-річної давнини не має відношення, та й слідів насильницької смерті на них немає. Ми виділили цю справу в окреме провадження і віддали в прокуратуру Київської області. Є інформація, що поховання залишилися після епідемії якоїсь хвороби" , - сказав він.

Коментуючи результати міжнародної експертизи "плівок Мельниченка", Медведько сказав, що "зараз виникла низка питань до експертів: це і тонкощі перекладу термінів, й інші".

"Коли попрацюємо з експертами - тоді й оголосимо про результати. Ми не затягуємо справу Гонгадзе, адже основне там - проведення безлічі експертиз", - сказав він.

"Крім того, потрібно провести ДНК-експертизу знайдених останків черепа, що належали ймовірно Гонгадзе. Мама загиблого та дружина наполягають на проведенні міжнародної експертизи ДНК саме в США. Ми пішли їм назустріч - звернулися до Міністерства юстиції цієї країни, чекаємо на відповідь", - додав Медведько .

На питання, чи можуть бути висновки, отримані в США, доказом в українському суді, генпрокурор зазначив:

"Ми призначаємо експертизу нашим фахівцям з залученням американських колег".

Зараз ви читаєте новину «Пукача перевірять у психіатра ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі