пʼятниця, 31 березня 2023 05:55

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ не дали росіянам оточити Бахмут: свіжа карта бойових дій

Росіяни суттєво знизили темпи наступу у Бахмуті.

Збройні сили України запобігли оточенню міста окупантами, йдеться в свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Полковник Євген Межевікін заявив, що російські атаки в районі Бахмута сповільнилися і що ЗСУ запобігли неминучій загрозі оточенню. Російські сили раніше могли проводити одночасні атаки у всіх напрямках у районі Бахмута, але зараз ці можливості знижуються.

Автор: ISW
  Бої за Бахмут
Бої за Бахмут

Геолокаційні кадри, опубліковані 29 березня, показують, що бойовики ПВК "Вагнера" досягли незначних успіхів у південній частині міста.

Російський блогер також заявив, що окупанти захопили адміністративну будівлю міста Бахмут, хоч візуального підтвердження цим твердженням аналітики ISW не спостерігали.

За даними росЗМІ, бойовики "Вагнера" змінюють тактику в Бахмуті та концентрують сили, щоб визначити конкретні райони міста для вирішального штурму.

Автор: ISW
  Бої на Донецькому напрямку
Бої на Донецькому напрямку

Російські найманці зосередили зусилля на штурмах Хромово (2 км на захід від Бахмута), вони намагаються прорвати українські позиції в районі Богданівки (6 км на північний захід від Бахмута) та Міньківки (14 км на північний захід від Бахмута).

Російські війська також робили спроби наступу в районі Авдіївки, тривали позиційні бої на південь від Новобахмутівки (14 км на північний захід від Авдіївки), біля Кам'янки (5 км на північний схід від Авдіївки) і на захід від Красногорівки (9 км на північ від Авдіївки).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW показали, що зараз відбувається на фронті: карти боїв

На Луганському напрямку окупанти намагаються наступати на захід від Сватового.

Автор: ISW
  Бої на Луганскому напрямку
Бої на Луганскому напрямку

Війська РФ вели безуспішні наступальні операції в районі Берестове (24 км на північний захід від Сватового), Стельмахівки (12 км на північний захід від Сватового) і Кузьміно. Кадри з прив'язкою, опубліковані 30 березня, вказують на незначний наступ росіян біля Куземівки (14 км на північний захід від Сватового).

За даними росЗМІ, окупанти за підтримки артилерії вели наземні атаки поблизу Новоселовського (14 км на північний захід від Сватового), Невського (18 км на північний захід від Кремінної) та Білогорівки (10 км на південь від Кремінної).

На кадрах бою, опублікованих 30 березня, імовірно видно, як війська РФ атакують українські позиції поблизу Макіївки (23 км на північний захід від Кремінної).

На авіабазі в окупованому Криму пролунала серія вибухів

На кадрах з геолокацією, опублікованих 29 березня, видно вибухи на російській авіабазі в Гвардійському в окупованому Криму. На супутникових знімках від початку березня видно російський літак, який стоїть на авіабазі у зоні вибухів.

30 березня російський блогер заявив, що російська влада утилізує старі боєприпаси в Севастопольському районі і що мешканцям нібито не варто турбуватися про звуки вибухів.

Загальні бойові втрати Росії на ранок четверга, 30 березня, становлять 172 900 окупантів.

За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 560 росіян, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Також росіяни втратили майже 3700 танків, 2700 артилерійських систем, 7000 бойових броньованих машин.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ не дали росіянам оточити Бахмут: свіжа карта бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі