четвер, 05 вересня 2024 15:05

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ будуть контролювати територію РФ стільки, скільки буде потрібно - Зеленський

ЗСУ будуть контролювати територію РФ стільки, скільки буде потрібно - Зеленський
Курська операція - це частина плану перемоги України, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: інтерв'ю NBC News

Курська операція - це частина плану перемоги України.

Україна буде контролювати територію Російської Федерації стільки, скільки потрібно. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю американському телеканалу NBC News, повідомила "Українська правда".

Зеленський сказав, що Курська операція це частина великого плану перемоги України, яким він поділиться із президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

"Нам не потрібна російська територія. Я це завжди говорив. Наші операції направлені на те, щоб відновити нашу територіальну цілісність. Нам не потрібні їх люди, цивільні, їх громадяни. Ми беремо у полон їх військових лише для того, щоб обміняти на наших", - сказав глава держави.

"Таке ж саме ставлення до території. Нам не потрібна їх земля. Ми не хочемо туди приносити наше українське життя. Я це кажу, бо розумію, що таке міжнародне право і я розумію, що таке повага до суверенітету тієї чи іншої держави", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ збили ворожий Су-34 у Курській області

"Ми повинні робити відповідні кроки, щоб бути більш сильними. Ця операція посилює країну. Це не означає, що ми будемо міняти одну територію на інші", - сказав президент України.

12 серпня Зеленський офіційно заявив про операцію у Курській області.

У Курській області створили військову комендатуру, її очолив генерал Едуард Москальов.

Збройні сили України узяли під контроль 100 населених пунктів у Курській області і просуваються. Йдеться про 1294 кв. км території, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ будуть контролювати територію РФ стільки, скільки буде потрібно - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі