четвер, 28 липня 2022 17:19

"Жодних спекуляцій немає" – Зеленський про позбавлення Корбана громадянства

"Жодних спекуляцій немає" – Зеленський про позбавлення Корбана громадянства
Зеленський заявив, що надання або позбавлення громадянства відбувається відповідно до вимог чинного законодавства. Фото: УНІАН

У питанні позбавлення керівника штабу територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана громадянства України немає жодних спекуляцій.

Про це на спільній з президентом Литви пресконференції Гітанасом Науседою в Києві заявив Володимир Зеленський, пише УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корбан звернувся до Зеленського

Зокрема, Зеленському поставили питання, чи можливий перегляд рішення про позбавлення Корбана громадянства, і якщо ні, то чи може глава держави пояснити мотиви цього рішення, аби уникнути спекуляцій.

"По-перше: ніяких спекуляцій немає. Ми на регулярній основі надаємо громадянство нашої держави або позбавляємо. Це постійний процес, і все відбувається постійно в межах чинного законодавства", – наголосив президент України.

22 липня прикордонники вилучили в Корбана український паспорт, коли той хотів вʼїхати в Україну, повідомили ЗМІ. За словами його адвоката, на кордон прибули представники СБУ, НАБУ і ДБР. Прикордонники аргументували свої дії указом президента Володимира Зеленського про позбавлення громадянства.

На запит журналістів Державна прикордонна служба заявила, що не має права розголошувати інформацію про перетин або спроби перетину кордону третіми особами.

Зараз ви читаєте новину «"Жодних спекуляцій немає" – Зеленський про позбавлення Корбана громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі