вівторок, 07 грудня 2021 10:48

ЗМІ з'ясували, кого Байден запропонує на посаду посла США в Україні

ЗМІ з'ясували, кого Байден запропонує на посаду посла США в Україні
Призначення послів відбувається з великою затримкою через опозицію республіканців у Сенаті. Фото: Reuters

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден може обрати кандидатом на посаду посла в Україні досвідчену кадрову дипломатку Бріджит Брінк, яка очолює американське посольство у Словаччині.

Остаточне рішення ще не прийняте, пише Foreign Policy з посиланням на власні джерела.

"Призначення багатьох послів відбувається з великою затримкою через опозицію республіканців у Сенаті, який має затвердити кандидатів. Зокрема, сенатор-республіканець Тед Круз виступає проти будь-яких кандидатів через його незгоду з адміністрацією Байдена щодо російського газопроводу "Північний потік-2", - йдеться в повідомленні.

Водночас колишній посол США в Україні й експерт із європейських питань Інституту миру США Вільям Тейлор зазначає, що адміністрація Байдена ще не подала кандидатуру, тож марно говорити про опозицію республіканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна просить США надати їй військову техніку, що призначалася Афганістану - ЗМІ

Посада посла в Києві залишається вакантною з 2019-го. Раніше американську місію в Україні очолювали два повірених у справах: Тейлор, який обіймав посаду посла США у 2006-2009 роках, і Крістіна Квін, яка досі очолює місію.

Зв'язки між Україною і США міцніші, ніж будь-коли раніше. І президент Байден, і президент Зеленський є вірними прозахідному курсу України та її повній євроатлантичній інтеграці, заявила наприкінці вересня тимчасова повірена у справах США в Україні Квін.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ з'ясували, кого Байден запропонує на посаду посла США в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі