пʼятниця, 15 липня 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленського просять заборонити роздавати повістки на вулицях, блокпостах та АЗС

Зеленського просять заборонити роздавати повістки на вулицях, блокпостах та АЗС
Президент України Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Президента Володимира Зеленського просять на законодавчому рівні заборонити роздавати повістки на вулицях, заправках та блокпостах.

Відповідна петиція на сайті Офісу президента набрала 25 тис. голосів. Тепер Зеленський зобов'язаний розглянути її та дати відповідь.

Автор петиції Ігор Нерозя заявив, що за законом черговість мобілізації мав би вказати президент в указі про мобілізацію. Проте там вказано розробити її Генеральному штабу Збройних сил України, який засекретив цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий облік жінок – Генштаб зробив заяву

"Зараз багато охочих людей, які моралізовані, мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, тому що багато людей набрали саме на вулицях, які не мають досвіду або достатнього бажання воювати. Це робить оборонний потенціал меншим. Також, користуючись відсутністю інформації про черговість, зараз зустрічаються порушення у процесах видачі повісток, коли вони були без прізвищ підписані з печатками і заповнені вже на місці. Також все частіше чути про випадки, коли людей забирали прямо з черг на АЗС, що також не дуже законно", – йдеться в петиції.

Президента просять набирати резерв насамперед з охочих громадян та заборонити видавати повістки у будь-яких місцях, крім військкоматів, чи оприлюднити та оновлювати стан хвиль мобілізації.

З початку війни поліція відкрила більш як 890 кримінальних проваджень за фактом незаконного перетину державного кордону чоловіками, які підпадають під мобілізацію.

В Україні діяльність сектора безпеки й оборони забезпечують майже 1 млн громадян у різних структурах. Зокрема, до Збройних сил України мобілізовані 700 тис. українців, сказав міністр оборони Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Зеленського просять заборонити роздавати повістки на вулицях, блокпостах та АЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі