пʼятниця, 08 липня 2022 01:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Намагалися відкосити та втекти з України: поліція назвала кількість відкритих справ

Намагалися відкосити та втекти з України: поліція назвала кількість відкритих справ
Відкрито сотні кримінальних справ за фактом нелегального перетину кордону військовозобов'язаними. Фото: УП

З початку війни поліція відкрила більш як 890 кримінальних проваджень за фактом незаконного перетину державного кордону чоловіків, які підпадають під мобілізацію.

Про це повідомив глава Нацполіції України Ігор Клименко в Facebook. Всього ж розпочато 22 тисячі кримінальних справ за фактами злочинів, вчинених військовослужбовцями РФ та їх пособниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здавав позиції ЗСУ та коригував вогонь: на Миколаївщині СБУ "спакувала" агента ФСБ

"Підозри за цю протиправну діяльність (перетин кордону Gazeta.ua) отримали понад 450 осіб. Більше 300 матеріалів скеровані до суду", - повідомив він.

Нацполіція зафіксувала більше 21,5 тисячу майнових злочинів, з яких понад 20,7 тисяч – крадіжки. Більш як 4,4 тисячі підозрюваних осіб встановлено.

Зареєстровано також понад 290 кримінальних проваджень за розкрадання гуманітарної допомоги та благодійних пожертв.

"47 осіб отримали повідомлення про підозру за скоєння цих злочинів", - повідомив Клименко.

Відкрито 945 кримінальних проваджень за колабораціонізм. 163 особи - в статусі підозрюваних. 69 обвинувальних актів уже передано в суд.

"Нацполіція викрила 99 ДРГ та затримала понад 1,4 тисячі осіб за підозрою у диверсійній діяльності. Зафіксувала більше 21,5 тисячу майнових злочинів, з яких понад 20,7 тисяч – крадіжки. Більш як 4,4 тисячі підозрюваних осіб встановлено", - зазначив голова поліції.

Також повідомляється, що було знайдено 3049 зниклих дітей. 185 діток ще розшукуються.

"Заблокувала понад 4,2 тисячі ворожих інформканалів із загальною аудиторією більше 31 млн користувачів", - підкреслив Клименко.

Служба безпеки України запобігла витоку даних щодо оборони Києва. У Київській області затримала зрадницю, яка "зливала" окупантам українських захисників у селищі Ворзель.

У СБУ стверджують, що з початку повномасштабної агресії Росії вони розслідують більш як 1 тис. кримінальних проваджень. Усі стосуються державної зради та колабораційної діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Намагалися відкосити та втекти з України: поліція назвала кількість відкритих справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі