вівторок, 12 квітня 2022 13:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський зажадав чітких термінів відмови ЄС від російського газу й нафти

Зеленський зажадав чітких термінів відмови ЄС від російського газу й нафти
Зеленський також підкреслив, що ЄС не слід робити демонстрацій. Фото: president.gov.ua

Україна вимагає конкретних термінів відмови країн Євросоюзу від російського газу й нафти.

Про це 12 квітня заявив президент Володимир Зеленський під час звернення до парламенту Литви, передає Gazeta.ua.

"Мають бути нарешті визначені конкретні терміни для кожної держави Євросоюзу, щоб реально відмовитися чи принаймні суттєво обмежити споживання російського палива. Не можна чекати розробки ще 20-ти пакетів санкцій проти РФ, щоб прийняти по-справжньому потужне рішення. Зробити все необхідне вже зараз. У шостому санкційному пакеті ЄС може це зробити й повинен обов'язково включити туди нафту, обов'язково санкціонувати російські банки. Зробити все це, а не частину", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Годі спонсорувати варварів: Україна звернулася до світових компаній

Зеленський також підкреслив, що ЄС не слід робити демонстрацій.

"Тільки так російське керівництво прийде до думки, що потрібно шукати реальний мир, а війна - це катастрофа насамперед для них", - додав президент.

Країни Євросоюзу готують шостий пакет санкцій проти Росії за розв'язання повномасштабної війни в Україні. Анонсують, що він міститиме "нафтову опцію".

Україна пропонує міжнародним партнерам застосувати до Газпрому "іранську модель" санкцій. Згідно з нею, російський газ ітиме в Євросоюз, але кошти за нього не надходитимуть у Росію. Гроші зберігатимуть на депозитних рахунках в європейських банках, доки Росія не виконає визначені умови. Таким чином ЄС не фінансуватиме війну проти України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зажадав чітких термінів відмови ЄС від російського газу й нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі