пʼятниця, 12 червня 2020 17:57

Зеленський запросив шведів будувати сміттєпереробні заводи в Україні

Зеленський запросив шведів будувати сміттєпереробні заводи в Україні
У розмові із прем'єром Швеції Зеленський також наголосив на необхідності повернення Криму на порядок денний. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський запропонував Швеції спільно будувати сміттєпереробні заводи в Україні.

Про це йшлося у телефонній розмові із прем'єр-міністром Швеції Стефаном Левеном у п'ятницю, 12 червня, повідомляє пресслужба глави держави.

"Володимир Зеленський запропонував шведській стороні розглянути перспективи реалізації співпраці в будівництві мережі сміттєпереробних заводів в Україні", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2021 року в Україні з'явиться перший сміттєпереробний завод

Додатково сторони обговорили взаємодію щодо встановлення справедливості в питанні збитого "Боїнга-737" авіакомпанії "МАУ" біля Тегерану 8 січня.

Зеленський також наголосив на необхідності повернення Криму на порядок денний.

"Прошу вас підтримувати питання повернення Криму на порядку денному. Впродовж років звучало лише питання припинення війни на Донбасі. Однак війна, яка там триває, почалася саме з Криму", - зазначив Зеленський.

Левен нагадав про запрошення Зеленському відвідати Швецію, щойно це стане можливим після завершення обмежувальних заходів у зв'язку з пандемією Covid-19.

Китайська корпорація China Energy Engineering розробила проєкт будівництва сміттєспалювальної електростанції потужністю 20 МВт у Білій Церкві.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський запросив шведів будувати сміттєпереробні заводи в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі