пʼятниця, 25 жовтня 2024 15:26

Зеленський відмовив у візиті в Україну генсеку ООН Гутеррешу, який їздив у Казань - ЗМІ

Зеленський відмовив у візиті в Україну генсеку ООН Гутеррешу, який їздив у Казань - ЗМІ
Генсек ООН Антоніу Гутерреш хотів відвідати Україну. Фото: ТАСС

Президент Володимир Зеленський відмовив генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу у візиті до України після того, бо той їздив на саміт БРІКС у російську Казань.

AFP пише про це із посиланням на високопоставлене джерело, близьке до президента України.

"Після Казані хотів приїхати в Україну, але президент не підтвердив його візит. Тому Гутерреша тут не буде, саме через приниження здорового глузду і міжнародного права в Казані", - пояснив співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гутерреш заявив Путіну про порушення Статуту ООН

На полях саміту БРІКС Гутерреш зустрічався з російським диктатором Володимиром Путіним. Під час розмови із ним генсек ООН казав, що "російське вторгнення в Україну було порушенням Статуту ООН і міжнародного права".

Гутерреш у четвер виступив на саміті БРІКС у Казані, а пізніше мав двосторонню зустріч із Путіним. Гутерріш знехтував критикою України та Литви, які застерігали його від такого візиту.

Генсек ООН відхилив запрошення України на перший Глобальний саміт миру у Швейцарії. Він, однак, прийняв запрошення до Казані від воєнного злочинця Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відмовив у візиті в Україну генсеку ООН Гутеррешу, який їздив у Казань - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі