пʼятниця, 25 жовтня 2024 14:02

Лукашенко зробив заяву про участь КНДР у війні проти України. У ЦПД відреагували

Лукашенко зробив заяву про участь КНДР у війні проти України. У ЦПД відреагували
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко зробив заяву про участь військ КНДР у війні РФ проти України. Фото: slovoidilo.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно зробив заяву щодо ймовірної участі військ КНДР у війні проти України.

Він натякнув, що це буде шляхом до ескалації. За словами керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрія Коваленка, Лукашенко про це сказав не просто так. Своєю заявою він дав важливий сигнал російському диктатору Володимиру Путіну. Про це Коваленко написав у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко пригрозив війною в разі спроби РФ приєднати Білорусь

Він процитував Лукашенка:

"Якби збройні сили будь-якої країни, навіть Білорусі, опинилися на лінії зіткнення. Навіть якби ми втягнулися у війну, це був би шлях до ескалації. Чому? Тому що ви, англосакси, відразу б сказали, що з одного боку втрутилася інша країна. І в Україну будуть введені війська НАТО".

На думку Коваленка, сигнал Путіну від Лукашенка стосується участі Білорусі у бойових діях.

"Йому байдуже щодо КНДР. Він вкотре зазначив, що Білорусь не хоче брати участь у війні. Це також сигнал Путіну", Чому? Бо Путін вже давно робить все, аби втягнути у війну Білорусь. І військових КНДР він закликав лише тому, що не вдалося отримати білорусів, що він хотів ще з минулого року", - зазначив керівник ЦПД.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що Київ нібито вороже поводився щодо Мінська до повномасштабного вторгнення. За його словами, саме тому Білорусь підтримує Росію у війні.

Лукашенко, зокрема, наголосив, що Україна запровадила санкції проти Білорусі "раніше за англосаксів". А також заборонила польоти білоруських цивільних літаків через територію України.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко зробив заяву про участь КНДР у війні проти України. У ЦПД відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі