середа, 10 липня 2024 06:21

Зеленський у США попросив зняти обмеження щодо атак на Росію

Зеленський у США попросив зняти обмеження щодо атак на Росію
Президент Володимир Зеленський виступив в Інституті Рейгана у Вашингтоні. Фото: "Укрінформ"

Президент Володимир Зеленський закликав США зняти обмеження щодо ударів по військових об'єктах на всій території Росії.

У травні-червні Україна зупинила наступ на Харків завдяки такому дозволу, сказав він під час виступу в Інституті Рейгана у Вашингтоні, передає "Укрінформ".

Сили оборони також знищили пускові установки російських ракет, які більш ніж два роки щодня обстрілювали обласний центр.

"Уявіть, чого ми можемо досягти, коли всі обмеження будуть зняті. Точно так само й зараз ми можемо захистити наші міста від російських керованих бомб, якщо американське керівництво зробить крок вперед і дозволить нам знищувати російські військові літаки на їхніх базах. Це дасть миттєвий результат", - переконаний Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Липень може принести Україні ще більше сили. Передусім - переговори з США - Зеленський

Після дозволу завдавати ударів по російських військових і логістичних об'єктах у Криму Україна зможе обмежити дії Росії на півдні й витіснити звідти окупантів.

Президент закликав Штати підтримати Україну в організації другого Саміту миру в цьому році на основі Формули миру.

"Цей форум має бути ще більш потужний і по-справжньому вирішальний. Нам потрібна підтримка з боку США", - наголосив Зеленський.

У квітні Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні. Згодом за допомогу проголосував Сенат. Президент США Джозеф Байден підписав закон, який передбачає виділення $60,8 млрд для допомоги Україні.

13 червня президент України і президент США підписали угоду з безпеки, розраховану на 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у США попросив зняти обмеження щодо атак на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі