вівторок, 19 липня 2022 23:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський розповів, що очікує від візиту першої леді до США

Зеленський розповів, що очікує від візиту першої леді до США
Перша леді Олена Зеленська відправилася до США. Фото: Фокус

Збільшення американської підтримки для України, додаткова допомога для захисту людей від російського терору, задоволення гуманітарних потреб.

Президент України Володимир Зеленський розкрив завдання візиту першої леді України Олени Зеленської до Сполучених Штатів, йдеться в його вечірньому відеозвернені, повідомляє Gazeta.ua.

"Сьогодні, у другий день візиту, – зустріч у Білому домі з першою леді Джилл Байден. Президент Байден, віце-президент Камала Гарріс та її чоловік прийшли привітати першу леді України. Я вдячний президентському подружжю Сполучених Штатів, усім представникам американської адміністрації та кожній американській родині за теплоту щодо нашої країни й наших людей", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія задовго готувалася до фільтрації і депортації українців – Блінкен

Зеленський очікує від цього візиту вагомих результатів для України у співпраці з Америкою. Вже відбулися зустрічі і з Державним секретарем Ентоні Блінкеном, із Самантою Павер та іншими впливовими жінками-політиками, що представляють урядові та парламентські структури Америки.

"Завтра Олена виступатиме в Конгресі – від імені всіх українських матерів, усіх українських жінок, і це буде важливе звернення. І я дуже вірю, що його справді почують ті, від кого залежить ухвалення рішень у США", – сказав він.

8 травня перша леді США приїхала в Україну. В Ужгороді з Оленою Зеленською вона відвідала школу, де розселили внутрішньо переміщених осіб з областей України, в яких тривають бойові дії.

Зеленська відправилася до США на запрошення Джилл Байден.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів, що очікує від візиту першої леді до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі